New Dacia Duster

Тръгва новото седмо поколение Suzuki Swift

Тръгва новото седмо поколение Suzuki Swift

Тръгва новото седмо поколение Suzuki Swift

Реклама Skoda Monte Carlo
Седмото по ред поколение на Suzuki Swift включва ефективни решения за задвижване, както и модерни функции за безопасност и свързаност. Ценоразписът му започва от 18 900 евро. Новият Swift вече може да бъде поръчан и конфигуриран. Първите автомобили ще влязат в шоурумите на дилърите на Suzuki в края на април 2024 г.

Новият Swift идва от фабриката с наред с други неща, навигационна система, безключов старт, адаптивен круиз контрол и LED фарове. За първи път Suzuki Connect се предлага и за Swift, позволявайки на шофьорите да се свързват с автомобила си в реално време чрез модул за комуникация на данни, използвайки приложението за смартфон Suzuki Connect.

Swift използва новоразработен, 1,2-литров, трицилиндров, бензинов двигател с двойно струйно впръскване и мощност от 61 кВт/82 к.с. В сравнение с предишния модел, той се характеризира с по-ниска консумация, по-малко емисии и по-висок въртящ момент при по-ниски скорости, което подобрява отзивчивостта. Мощността се предава или чрез петстепенна механична скоростна кутия, или чрез безстепенна автоматична трансмисия CVT.

Двигателят се поддържа от 12-волтова мека хибридна система SHVS със задвижван от ремък интегриран стартер генератор (ISG), който преобразува кинетичната енергия, генерирана по време на спиране в ток, и я съхранява в литиево-йонна батерия.

Опционалната система за задвижване на четирите колела „Allgrip Auto“ се включва автоматично веднага щом установи загуба на сцепление на предната ос. В този случай въртящият момент се предава към задните колела чрез вискосъединител, за да осигури допълнително сцепление върху хлъзгави повърхности. Със задвижване на всички колела Suzuki Swift струва от 22 200 евро. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024