Lasurit eshop

Bugatti Bolide и пилотът Анди Уолъс – една добра комбинация!

Bugatti Bolide и пилотът Анди Уолъс – една добра комбинация!

Bugatti Bolide и пилотът Анди Уолъс – една добра комбинация!

Реклама Peugeot 408
В списъка на големите имена в моторния спорт, бляскавата кариера на Анди Уолъс се откроява като ярък пример. Със своята неуморна отдаденост и несравнимо умение, той има решаващ принос за стремежа на Bugatti към съвършенство и гарантира, че марката винаги е в челните редици на автомобилното инженерство.

Израснал на арената на състезанията за издръжливост, страстта на Анди към скоростта и прецизността се събужда на най-взискателните състезателни писти в света, което го прави един от най-успешните пистови пилоти в историята. През 2022 г. той е въведен в Залата на славата на Себринг, присъединявайки се към легенди като Хуан Мануел Фанджо, Стърлинг Мос и Дан Гърни.

С присъединяването му към Bugatti като Pilote Officiel през 2011 г., преходът на Анди към света на хиперавтомобилите е безпроблемен. „Когато напуснах професионалните състезания, се притеснявах, че ще ми липсва адреналинът на пистата като пилот на наистина забележителни машини. Но бързо разбрах, че съм тръгнал на пътешествие с нещо, което все още съществува в автомобилите. Благодарение на Bugatti, бързо открих отново тръпката от състезанието“, казва Анди.

През 2019 г. Анди постави третия световен рекорд за скорост на Bugatti, когато подкара Chiron Super Sport 300+1 до над 480 км/ч – първият път, когато бариерата от 400 км/ч беше надмината от сериен автомобил. Неговият опит с изключително високи скорости, остри завои, физическите и психическите изисквания на състезанието и неговото разбиране за безопасност в състезателна среда под високо напрежение формираха огромен ресурс от опит, от който екипът за развитие на Bugatti Bolide успя да почерпи.

„Всяко Bugatti е уникално по свой собствен начин. Имах привилегията не само да карам тези зашеметяващи коли, но и да работя с най-добрите инженери в света за техническо оптимизиране на превозните средства“ - продължава Анди - „Но Bolide отново е нещо много специално за мен, той е просто несравним – истински шедьовър от Bugatti, който ми напомня за най-вълнуващите емоции и чувства, които съм изпитвал в моя състезателен живот.“ Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Volkswagen

Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) представя новите модели Caddy

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024