Lasurit eshop
Tarform разкри електрическия си мотоциклет Vera

Tarform разкри електрическия си мотоциклет Vera

Реклама Renault Arkana
Базираната в Бруклин, Ню Йорк компания Tarform обяви пускането на своя втори електрически мотоциклет, наречен Vera. Новото EV (електрическо превозно средство) следва луксозния електрически мотоциклет Luna, дошъл с уникален дизайн и устойчиви методи на конструиране. Vera е разработен в отговор на силното търсене на по-сериозен модел на Tarform.

На цена от $16 000, той е проектиран като универсален уличен и скрамблер мотоциклет и е проектиран да се погрижи както за градските ездачи, така и за ентусиастите на природните пътеки през уикенда. Твърди се, че отбелязва важен крайъгълен камък в мисията на компанията да предефинира мобилността със смесица от производителност, дизайн и грижа за околната среда.

Стартъпът за луксозни EV се надява, че ще ускори пазарната си инерция. След години на инженерство и развитие, започнаха доставките на Tarform Luna през 2022 г. – луксозен, ръчно изработен мотоциклет в Бруклин. През 2023 г. Tarform беше заета с изграждането на Bespoke Edition на своя Luna и представянето на своите елмотоциклети по улиците на САЩ и Канада. Всеки мотоциклет Tarform се изработва ръчно в отнемащ време процес, коренно различен от OEM-производителите в големи количества.

„В момента правим Bespoke Luna, която се сглобява в нашия щаб в Бруклин, и я доставяме от 2022 г.“ - казват от компанията Кравчук - „Компанията приложи своето ноу-хау за електрически мотоциклети Luna в сегмента и на електрическите плавателни съдове, като тества пазарните води с концепцията Raye, която разкри през март 2023 г. Тъй като това е концепция за дизайн, предназначена за много ограничено производство, ние бавно работим върху прототип за няколко избрани клиенти“.

През 2024 г. компанията ще бъде домакин на различни събития в Ню Йорк и Лос Анджелис, предлагайки възможност за тестване на Tarform. „Докато вървим напред, ние сме развълнувани да представим Vera, електрически мотоциклет, насочен към по-големи производствени обеми, в съответствие с нашата стратегическа визия да се превърнем в лидер в първокласното пространство за мобилност на EV. Нашият опит в доставката на превозни средства в САЩ и Канада обогати прехода ни от производство по поръчка към мащабируем производствен метод, като същевременно запази нашия дух на дизайн, което позволява на марката Tarform и нашите превозни средства да достигнат до по-широка аудитория.“

Развитието на Luna спомогна за ускоряване на времето за излизане на пазара на Vera. „Използваме повторно доста от технологиите на Luna, включително операционната система, задвижването и модула на кормилото с дисплея на ретината“. Това ни позволява да пуснем Vera на пазара значително по-бързо от типичните периоди на разработка на превозни средства от няколко години.“

Леката алуминиева рамка на Vera помага да се запази общата маса от само 163 кг и поддържа иновативното модулно задвижване на Tarform, проектирано да позволява надстройки с напредването на технологиите, удължавайки живота на мотоциклета и намалявайки отпадъците. Моторът, използва 102-В, 8-кВтч литиева батерия и 35-55 кВ и 157 Нм мотор. Комбинацията предлага максимално време за ускорение от 0-60 мили в час (0-97 км/ч) от 3,5 секунди, максимална скорост от повече от 85 мили в час (136 км/ч) и пробег от 100 мили (160 км).

Сред неговите компоненти от „световна класа“ са стандартните спирачки Brembo и опционално надграждане на окачването от Ohlins на Tenneco. Системата за директно задвижване, използваща крайно задвижване с въглероден ремък на Gates GT, елиминира необходимостта от скоростна кутия за по-гладко каране. Джантите са 17-инчови алуминиеви предни и задни.

Вярна на мисията на Tarform, Vera дава приоритет на устойчивостта. Например горният панел на каросерията е направен от композитни материали на растителна основа. „Използвайки същия процес, както разработихме за Luna, ние се стремим да елиминираме нерециклируемите пластмаси на основата на петрол в производството. Каросерията ще бъде изработена от няколко различни материала, които варират от ленена тъкан, рециклирана пластмаса и биопластмаса. Тапицерията на седалката е направена от био основа, алтернатива на винила. Ние предлагаме набор от материали за тапицерията, изработени от отпадъци от чай и растително дъбена кожа“.

Wastea, член на Scays Group, доставя материала, създаден от отпадъци от чай. Според компанията , частта на растителна основа от чаената индустрия, известна като отпадъци от клас 4, не може да се използва за нищо. Процентът му на кофеин е толкова висок, че не е възможно да се хранят животни или да се използва в хранително-вкусовата промишленост и не е подходящ за генериране на биоенергия. Единственият начин да го елиминирате е да погребете отпадъците от чай или да ги „преработите“ и това е, което Wastea прави за заместител на винил и кожа.

Vera е оборудван с актуализации по въздуха и функции за свързване, включително Bluetooth и 4G за наблюдение на здравето, отдалечени актуализации и достъп до статистика чрез мобилното приложение Tarform. Понастоящем Tarform е във фаза на разработка на Vera и има за цел да започне доставки в САЩ и Канада в началото на 2025 г. Заинтересованите ентусиасти вече могат да направят възстановима резервация от $100 чрез уебсайта на Tarform. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024