Opel Stock

Skoda Superb е Кола на годината за 2024 година

Skoda Superb е Кола на годината за 2024 година

Skoda Superb е Кола на годината за 2024 година

Реклама Honda ZR-V
Изцяло новата генерация на модела победи убедително сред 28 достойни претендента

Новият Skoda Superb е автомобил на годината в България за 2024 г. Моделът, чиято световна премиера бе в края на миналата година и наскоро у нас, спечели 27-ото издание на престижния конкурс Кола на годината в оспорвана надпревара с 28 достойни претендента за титлата. Конкурсът се организира от Прес-авто клуб България от 1998 г. насам в няколко кръга, като последният е сравнителен тест драйв между 5-те финалиста, който тази година се проведе на 16 март. Голямата награда бе връчена на д-р ик. н. инж. Иван Тодоров, управител на Еуратек ООД, официален вносител на автомобилите Skoda за България на тържествена церемония в столичния х-л Метрополитън снощи, 20 март 2024 г. 

„За мен е чест и огромно признание да получа най-високото отличие за флагмана на нашата марка, Skoda Superb. Надявам се и занапред този модел да продължи да съчетава оптимално съотношение на цена и качество “, споделя инж. Тодоров.



Това е 9-ата награда на автомобилите Skoda за Кола на годината в България. През годините журналистите от Прес-авто клуб България още два пъти награждават модела Superb с приза Кола на годината- през 2009 г.и през 2016 г. С престижното отличие са наградени и следните модели от гамата на Skoda – Octavia II, Octavia III, Fabia, Scala, Octavia IV, Fabia II.



Еуратек ООД е официален вносител на автомобилите Skoda вече 32 години. Търговските представителства на чешката марка в страната са 15 - в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Горна Оряховица, Добрич, Плевен, Благоевград и Хасково.


Четвъртото поколение на Skoda Superb надгражда силните страни на своя предшественик, предлагайки още по-изискан дизайн, повече пространство и комфорт, и най-модерни технологии. За нуждите и удобството на клиентите автомобилът ще се предлага отново в Комби и Лифтбек версия.


Четвъртата генерация Superb се отличава с нова, осмоъгълна решетка - характерен вече за марката Skoda дизайнерски подпис. LED Matrix основни светлини с 36 отделни светлинни сегмента и Crystallinium елемнтите осигуряват 40% повече светлинен поток. Изцяло новата интериорна концепция включва свободностоящ инфоразвлекателен дисплей с размери до 13 инча. Селекторният лост е преместен на кормилната колона, което позволява наличието на изчистена, подредена и много по-просторна централна конзола. Новите Skoda Smart Dials осигуряват бърз и интуитивен достъп до многобройните функции на автомобила и информационно-развлекателната система. Изцяло новият Superb се предлага в шест екстерорни цвята и със седем избора на интериорен дизайн с устойчиви материали. Електрическото управление на щората на багажното отделение в Комби версията е една от няколкото нови (общо 28) Simply Clever функционалности, присъщи на Skoda. Предлаган със задвижване 4x4 , Skoda Superb е единствения модел в своя клас, предлагащ тази полезна функционалност, акцентираща основно и върху безопасността и отличното поведение на автомобила върху всякакъв тип настилки.


Трите модерни бензинови двигателя TSI, включително един с мека хибридна технология, два дизела и нов plug-in хибриден задвижващ механизъм с електрически пробег от повече от 100 километра по цикъла WLTP, осигуряват мощности, вариращи от 110 kW (150 к.с.) до 195 kW (265 к.с.). Най-мощните дизелови и бензинови двигатели ще са на разположение със задвижване на всички колела. Всички задвижвания в новия Superb са съчетани стандартно с автоматична трансмисия DSG.

Допълнителните дизайнерски и аеродинамични нововъведения редуцират разхода на гориво на автомобила. Множество нови и подобрени асистиращи системи осигуряват още повече безопасност и комфорт за водача и неговите спътници. 



Skoda Superb е пусната на пазара през 2001 г. и оттогава са произведени повече от 1,6 милиона автомобила от модела. В продължение на повече от две десетилетия автомобилът печели множество международни признания и награди, като повече от 30 от тях са за третото поколение Superb. През този период, моделът се превърна във символ на първокласен комфорт, ненадминат простор в интериора и безупречно изискан дизайн.


Благодарение на тези свои качества, Шкода Супърб е традиционно най-продаван в своя клас на българския пазар.


*Източник: www.skoda-auto.bg Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии