Opel Stock

Новата Opel Corsa Hybrid - видео

Новата Opel Corsa Hybrid - видео

Новата Opel Corsa Hybrid - видео

Реклама Skoda Monte Carlo
Превозните средства, задвижвани изцяло с електричество, поне в момента, все още не са окончателното решение. Opel също знае това и затова базираната в Рюселсхайм компания сега представя своя малкия си бестселър Corsa в хибридна версия. Визуално Hybrid Corsa-та не се различава от досега предлаганите версии. Само надпис отзад разкрива хибридната технология. Ако Corsa е твърде малка за вас, можете да вземете и по-мощната хибридна версия на нейния по-голям брат Grandland.

Автомобилът се задвижва от 1,2-литров, трицилиндров, турбо двигател със 100 или 136 к.с. Благодарение на 48-волтовата хибридна технология, той се подкрепя от електрически мотор с мощност 28 к.с. Тази технология води до среден разход от 4,5 до 4,8 л/100 км. Това съответства на намаление на консумацията от около 18 процента или 1 литър на 100 км в сравнение с Corsa с подобно захранване без електрическа поддръжка.

Както 3-цилиндровия мотор, така и шестстепенната трансмисия с двоен съединител, в чийто корпус са поместени електродвигателят и инверторът, са разработени специално за хибридна употреба. Стартер с ремъчно задвижване, базиран на 48V, поддържа бензиновия двигател по време на процесите на стартиране. При ниски скорости електрическият мотор позволява напълно електрически пътувания до един километър до 50 процента от времето в града - например при маневриране.

Ако хибридната Corsa намалява скороста си, бензиновият двигател се изключва и електрическият мотор действа като генератор за презареждане на 48-волтовата батерия на хибридната система. В същото време хибридът може да „плава“ с помощта на електрическия мотор, когато педалът на газта е освободен.




Информационният дисплей за водача има изглед, познати от вариантите на модели с конвенционално задвижване - с добавени някои специални функции. Цифрите за скоростта светят в бяло, докато бензиновият двигател работи. Ако това се изключи и автомобилът се управлява изцяло електрически, дисплеят се променя в синьо.

Промяната между чисто електрическо задвижване и с двигател с вътрешно горене става безпроблемно и може да бъде разпозната само по промяната в шума или индикацията на дисплея. Цените на хибридна Corsa започват от 26 100 евро, което е с 1500 евро повече от бензиновия двигател със 100 к.с. и автоматик. Hybrid Grandland започва от малко над 36 100 евро. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Volkswagen

Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) представя новите модели Caddy

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024