Skoda Monte Carlo

JLR назначава нови 250 човека за бъдещата си електрификация

JLR назначава нови 250 човека за бъдещата си електрификация

JLR назначава нови 250 човека за бъдещата си електрификация

Реклама Honda ZR-V
Производителят на луксозни автомобили JLR (Jaguar Land Rover) обяви, че компанията ще назначи 250 нови работника, специалисти в областта на електрификацията.

Новата инициатива на JLR, която предвижда назначаването на 40 специалиста в областта на батерийните технологии, в това число дизайн на батерийни клетки, софтуер и калибриране на данни, следва инвестицията в размер на 250 млн английски лири, които компанията прави в специализираното си подразделение Future Energy Lab за изпитания и разработка на батерийни модули.

Новите назначения в JLR ще работят в съоръженията на компанията в Гайдън и Уитли, като основната им задача ще бъде подпомагането на трансформацията на компанията и пазарното лансиране на техните изцяло нови и от ново поколение електрически автомобили.

"Тези допълнителни позици ще засилят основните познания на JLR в химията, дизайна и системите на батерийните клетки, укрепвайки модерна верига за стойност при електромобилите, покривайки гигафабриката Agratas в Съмърсет, която ще доставя клетки на JLR като основен клиент", казват от JLR.

Освен експерти в областта на батерийните системи, JLR ще назначи и специалисти в областта на задвижващите системи и електрическите инсталации, решенията за бързо зареждане и други. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Електромобили Geely Lotus NIO

NIO и Lotus със стратегическо партньорство

Апр 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Aston Martin BYD Dacia Hyundai Tesla

Най-четеното от изминалата седмица (17/2024)

Апр 28, 2024
Авто Новини Ретро Авто глобус Ford

Офроудът с Ford Model T не е шега! - видео

Апр 28, 2024