Skoda Monte Carlo
Всичко за ... Новото PEUGEOT E-5008

Всичко за ... Новото PEUGEOT E-5008

Реклама Opel Stock
НОВИЯТ PEUGEOT E-5008. ПЪРВОКЛАСНИЯТ ГОЛЯМ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ SUV


Новият PEUGEOT E-5008 задава нов стандарт като единствения изцяло електрически SUV, който предлага изключително обитаемо пространство за 7 пътници и до 660 км електрически пробег. Възползвайки се от платформата STLA Medium и произвежданата във Франция батерия, E-5008 отговаря на нуждите на клиентите, които търсят голям SUV с изявен дизайн, приветлив интериор и ефективна електрическа производителност. PEUGEOT предлага също пълно спокойствие на своите клиенти, като осигурява PEUGEOT E-5008 с гаранция за 8 години/160 000 км чрез програмата ALLURE CARE.



ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТ: Дизайн, който съчетава динамизъм на истински SUV с изтънченост на топ модел в сегмента.
ЕМОЦИЯ: Впечатляващ Panoramic i-Cockpit®, приветлива и високотехнологична среда в интериора.
СЪВЪРШЕНСТВО: Уникален, произвеждан във Франция SUV, със 7 места и електрическа производителност с до 660 км пробег.
С решимост да бъде 100% електрическа марка, PEUGEOT продължава да разширява своята гама, за да отговори на изискванията на всички клиенти. Новият E-5008 е единственият модел в сегмента, който предлага 100% електрическа мобилност за седем пътници, които се радват на изключително просторен и приветлив интериор.



Новият PEUGEOT E-5008 демонстрира гъвкавостта на платформата STLA Medium на Stellantis и е първият модел, който използва удължена конфигурация. Междуосието от 2,90 м е особено щедро, което го прави много просторен с обща дължина от 4,79 м.



Иновативната пратформа STLA Medium е проектирана да осигурява най-добрите показатели в категорията по отношение на най-важните критерии на клиентите: пробег (до 660 км), време за зареждане (20% до 80% за 30 минути), удоволствие от шофирането, производителност, икономичност и свързани услуги (планиране на пътуванията, интелигентно зареждане, захранване на електрически устройства, актуализации „по въздуха“).



Новият PEUGEOT E-5008 ще се сглобява изключително в завода в Сошо. Той е оборудван с батерии на ACC, произвеждани в гигазавода във Франция (Дуврен). Автомобилът се възползва от програмата ALLURE CARE и има гаранция за 8 години / 160 000 км, най-дългата сред всички европейски марки.



Новият PEUGEOT E-5008 ще се продава от есента на 2024 г. Гамата ще включва две версии, Allure и GT, с три пакета опции за улеснен избор и три електромотора (210 к.с., 230 к.с. с дълъг пробег и 320 к.с. Dual Motor с 4-колесно задвижване) както и с два електрифицирани силови агрегата – хибрид 48V (136 к.с.) и plug-in хибрид (195 к.с.).



ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТ: ВНУШИТЕЛЕН И ИЗТЪНЧЕН ДИЗАЙН



Новият PEUGEOT E-5008 предлага аеродинамичен силует и изтънчен интериор, като същевременно осигурява оптимална ефективност.



Силна и динамична стойка
Новият E-5008 се отличава със силен SUV характер, който подсказва здравина и безопасност в комбинация с подчертано динамичен силует.



Относително високата средна линия на E-5008 и добре подчертаните рамене му придават внушително присъствие на пътя, за което допринасят и щедрите размери (дължина: 4,79 м, широчина: 1,89 м, височина: 1,69 м).



Дизайнът на E-5008 изразява движение. Линията на задното стъкло е подчертана с усъвършенствани странични елементи, а предната част съдържа новия светлинен подпис и иновативната радиаторна решетка, която се слива с цвета на каросерията.



Високотехнологична естетика
Акцент върху изтънчената решетка поставя тънка, елегантна черна лента, която обхваща цялата предна част на E-5008 и интегрира ултракомпактни LED фарове при всички версии.



E-5008 GT е оборудван по стандарт с новата Pixel LED технология на PEUGEOT. Тя автоматично адаптира предните фарове спрямо пътните условия, като поддържа оптимална осветеност без да смущава другите участници в движението.



Продължавайки иновативната работа, започнала с PEUGEOT 408 и E-3008, новият E-5008 се отличава с джанти, които допринасят за модерния стил и аеродинамичната ефективност.



С геометричен и технологичен дизайн, 19- и 20-инчовите джанти съдържат новото лого на PEUGEOT в средата си.



Вътре в купето впечатляващият 21-инчов „реещ се“ екран на PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® създава на пътниците среда, едновременно високотехнологична и лесна за ползване.



Превъзходна изтънченост
Нищо не е по-изискано от простотата. Новият E-5008 демонстрира тази философия с гладки, елегантни вертикални страни и подчертава изтънчения си вид, като скрива уплътненията на страничните стъкла във вратите.



Броят на декоративните щрихи по каросерията е намален и хромираните части са премахнати в полза на цветни акценти върху специфични елементи: цвят Meteor Grey на предния спойлер и задната броня, Orbital Black на капаците на огледалата и долната част на средната линия.



Новият E-5008 се предлага в шест цвята: Obsession Blue, Ingaro Blue, Okenite White, Pearl Black, Artense Grey и Titanium Grey. При версия GT двуцветният вариант с покрив в черен гланц е стандартно оборудване.



Превъзходният изтънчен интериор на E-5008 радва всички пътници. Пример за това са елегантното покритие от истински алуминий и амбиентното LED осветление с възможност за персонализация, налично в осем цвята, които се простират по цялото табло до предните и задните врати. Заедно те създават висококачествена приветлива технологична среда.







ЕМОЦИЯ: ЗА ВОДАЧА ИЛИ ЗА ПЪТНИКА, E-5008 ПРЕДЛАГА УНИКАЛНО УДОВОЛСТВИЕ



Когато става въпрос за емоция, новият E-5008 не забравя никого. Водачът е основното вдъхновение за впечатляващия Panoramic i-Cockpit®, а пътниците се възползват от изключително интериорно пространство и комфорт.



Panoramic i-Cockpit® на друго ниво
Екипите на PEUGEOT са решили да комбинират два от трите основни елемента на i-Cockpit®, head-up дисплея и големия централен сензорен екран. Сега те са интегрирани в извит панорамен екран, състоящ се от единичен 21-инчов HD панел, който се простира от левия край на бордното табло до централната конзола.



Този панорамен екран действително се рее над таблото. Амбиентното LED осветление под екрана подчертава „плаващия“ ефект.



Разположен с цел оптимална ергономичност, 21-инчовият широкоекранен дисплей е леко извит към водача, като същевременно остава напълно достъпен за пасажера. Този голям дигитален панел с изключително качество комбинира две от ключовите функции на PEUGEOT i-Cockpit®:



- От лявата страна, над компактния волан, дисплеят събира цялата информация, свързана с шофирането: скорост, мощност, системи в помощ на водача, енергиен поток и др.



- От дясната страна, в центъра на бордното табло, сензорният екран е достъпен както за водача, така и за пасажера. Оттук се контролират отоплението и климатизацията, навигацията, системите за медийно съдържание и свързаност и др.



При версия Allure на E-5008 новият PEUGEOT i-Cockpit® се състои стандартно от два 10-инчови дигитални панела, интегрирани в една опора със същия „реещ се“ ефект като на 21-инчовия панел.



Компактен волан с нови бутони за управление
Ключов компонент на PEUGEOT i-Cockpit® от самото начало, компактният волан е обстойно преработен да предлага още повече усещания и комфорт при шофиране. Той, разбира се, запазва своята компактност с модернизиран дизайн. Обновената централна възглавничка е по-малка и „изолирана“ от спиците на волана, за да създаде левитиращ ефект подобно на панорамния екран на таблото.



Бутоните на компактния волан са нови. Те отчитат автоматично пръстите на водача с цел оптимална ергономичност, но се активират само ако той ги натисне, за да се избегне активиране по погрешка.



При E-5008 GT новият компактен волан е с подгряване като стандартно оборудване.



Новият PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® въвежда два нови, тънки и елегантни лоста за управление зад компактния волан и две пера за регенеративно спиране.



Десет i-Toggles® с възможност за персонализация
Централната част на бордното табло съдържа лостчетата i-Toggles – сензорни бутони с пълни възможности за персонализация, които могат да бъдат програмирани за бърз достъп до десет от предпочитаните от потребителя функции: обаждане на контакт, стартиране на навигация до често използвана дестинация, приемане на любима радиостанция, задаване на идеалната температура на климатика и др.



Най-новото поколение свързани информационни системи PEUGEOT
Версия Allure е стандартно оборудвана със системата PEUGEOT i-Connect®, която осигурява пълна свързаност благодарение на безжично репликиране на екрана на смартфона (Apple CarPlay/Android Auto).



Технологичното изживяване е допълнително разширено с PEUGEOT i-Connect® Advanced, стандартно оборудване за E-5008 GT. Системата се отличава с високоефективна свързана навигация TomTom с функция за планиране на пътуванията Trip Planner (вж. по-долу).



Командата за разпознаване на естествен език „OK PEUGEOT“ осигурява достъп до информационно-развлекателни, отоплителни и климатични функции, както и до телефона. Това гласово разпознаване вече може да прави разлика между команди, издадени от водача и от пасажера.

E-5008 ще разполага също с изкуствения интелект ChatGPT за осигуряване на взаимодействие между пътниците и автомобила.



За да се подкрепят потребителите и да се отговори на всички въпроси, които могат да имат, системата включва бордова документация и линк към видеоуроци чрез QR код. Актуализациите на системата се извършват „по въздуха“.



Изумителна пъргавина, успокояваща лекота
Новият E-5008 се шофира много лесно. Благодарение на динамичните шаси настройки в най-добрите традиции на PEUGEOT, той се чувства в свои води по основните пътища, а в града е особено пъргав. За да се улесни маневрирането, E-5008 е стандартно оборудван със задна камера, която предлага на водача два ракурса: изглед отзад или от птичи поглед. Камерата е снабдена с почистваща дюза за поддържане на перфектно изображение при всякакви условия.



Като опция новият E-5008 може да бъде оборудван със системата PEUGEOT VisioPark 360°, която осигурява 360-градусов изглед на заобикалящата среда благодарение на четири камери, разположени възможно най-близо до предните и задните колела, и 12 сензора на различни места по автомобила. Това прави възможно избягването на всякакви препятствия в близост до превозното средство.



Над 40 системи в помощ на водача и оборудване за безопасност, още една стъпка напред към полуавтономното шофиране
Чрез системата Drive Assist Plus 2.0, PEUGEOT E-5008 подпомага водача, като използва всички сензори на автомобила (камери, радар и др.) и информация от свързаната навигационна система.



Тези системи за подпомагане са предназначени да облекчат натоварването при шофиране по многолентови пътища като магистрали.



- Адаптивен автопилот с функция Stop & Go и поддържане на позицията в лентата: управлява волана и скоростта на новия E-5008, за да го поддържа в лентата със скорост, предварително зададена от водача.



- Полуавтоматична смяна на лентата: подпомага водача по време на престрояване при пълна безопасност. Просто активирайте мигача и натиснете бутона „ОК“ на волана, а системата ще насочи кормилното управление към новата лента.



- Усъвършенствана препоръка за очаквана скорост: отчита всяка промяна в ограничението на скоростта, като чете пътните знаци и събира информация от свързаната навигационна система; предлага на водача да коригира настройката на адаптивния автопилот. Ако бъде отчетен дъжд, системата незабавно предлага намаляване на скоростта съобразно ограниченията, например от 130 км/ч на 110 км/ч по магистрала.



Тези системи за полуавтономно шофиране изискват потвърждение от водача. Сензорите гарантират, че водачът държи ръцете си на волана през цялото време.



Изключително обитаемо пространство за седем пътници
Благодарение на дългото междуосие новият E-5008 предлага забележително пространство за краката на ред 2, а ред 3 задава нов стандарт в сегмента C-SUV по отношение на обитаемост.



Ред 2 на новия E-5008 е оборудван с удобни седалки, които комбинират плъзгаща се седалка тип „пейка“, делима в съотношение 60/40, с делими облегалки 40/20/40, осигуряващи перфектната комбинация от модулност и комфорт.



Облегалките на втория ред се накланят независимо една от друга в пет позиции, за да осигурят удобство на пътниците при дълги пътувания. Особено внимание е отделено на покритията, като за всички седалки на ред 2 се използва висококачествена тапицерия.



Достъпът до третия ред седалки е без аналог благодарение на системата Easy Access. Тя позволява седалките на ред 2 да се наклонят и плъзнат напред едновременно. Тази нова кинематика значително подобрява достъпа до ред 3. Боравенето е просто, с бутон за управление, разположен върху горната част на облегалката. В комбинация с широкото отваряне, осигурено от големите задни врати, системата улеснява пътници с всякакъв размер да се разположат в седалките на третия ред.



E-5008 може да настани до седем пътници. Ред 3 предлага седалка тип „пейка“ с две отделни облегалки, снабдени с регулируеми подглавници. Тези седалки осигуряват истински комфорт: дебелина и мекота на възглавниците, по-високи облегалки и оптимизирано пространство за главата за възрастни пътници.



Така новият E-5008 е в състояние да се адаптира към всички нужди, предоставяйки от две до седем удобни седалки със забележителен капацитет за товарене.



Голям и изключително функционален багажник
Новият E-5008 предлага обем на багажника от 748 дм3 при 5-местна конфигурация, 259 дм3 при 7-местна и до 1815 дм3 при 2-местна конфигурация.



Отличното модулно разпределение е възможно благодарение на усъвършенстваната архитектура на седалките, която позволява широка гама от конфигурации между втори ред (60/40 тип „пейка“, 40/20/40 облегалки) и трети ред (50/50 облегалки). Новият E-5008 предлага голяма равна подова зона при сгъване на всички задни седалки с до 2 метра дължина на товарене.



Модулен до краен предел, багажникът на E-5008 е също добре обмислен.

При 7-местна конфигурация, с разгънат трети ред, новият E-5008 има дължина на багажника от 42 см – единственият автомобил в този сегмент, който побира разнообразно оборудване и багаж.



Подът на багажника зад третия ред може да се повдигне и прибере вертикално зад седалките, като по този начин се освобождава допълнително място в дълбочина за поставяне на повече куфари и ръчен багаж.

Под седалките на ред 3 има обширно място за вещи. С капацитет от около 80 литра, това пространство е идеално за съхранение на различни предмети, които не се виждат отвън, като любимото ви спортно оборудване. Предлага се и специално чекмедже като аксесоар за оптимално използване на това пространство.



Кората на багажника, която се регулира спрямо ред 2 или 3 според нуждите, разполага със специално място за прибиране под пода на багажника. И накрая, за да се улесни товаренето, E-5008 е снабден с електроуправляема задна врата, стандартно оборудване за версия GT.



Салон, който създава усещане за благосъстояние
В допълнение към щедрите вътрешни размери на E-5008, пътниците ще се радват на особено топла и приветлива атмосфера. Декоративните елементи съчетават амбиентно осветление, истински алуминий и пъстра тъкан до ред 2. В пълна хармония помежду си, те създават уникално усещане за изтънченост и благосъстояние.



Големият панорамен стъклен покрив осигурява изобилие от светлина. Предната му част може да бъде отворена, което е рядкост за електрически автомобил. Салонът е възможно най-светъл чак до ред 3, който също се възползва от щедри остъклени зони.



За да се осигури здравословна среда, новият PEUGEOT E-5008 е оборудван със система AQS (Air Quality System), която постоянно следи качеството на въздуха, навлизащ в купето, и активира неговата рециркулация, ако е необходимо. При версия GT това спокойствие е допълнено от система за третиране на въздуха Clean Cabin, която филтрира замърсяващите газове и частици. Качеството на въздуха се извежда в дясната страна на панорамния екран.



„Пашкул“ от комфорт
Интериорът на E-5008 е проектиран така, че да предложи на своите пътници особено приветлива атмосфера, като високотехнологично купе с удобни места за седене и изолираност от досадния външен шум.



Опционалните ламинирани предни стъкла могат дори допълнително да подобрят прецизната шумоизолация.



Новите предни седалки – комбинация от текстил и ефект на кожа при Allure и Alcantara и ефект на кожа при GT – осигуряват изключителен комфорт. Седалките се отличават с примамливи контури и пяна с висока плътност. Предлагат се и опционални седалки с престижното отличие AGR (Aktion Gesunder Rücken) на германската асоциация на лекарите и терапевтите, която насърчава проучванията за превенция на болките в гърба. При версия GT те са също с вентилация и масаж, а задните седалки са с подгряване.



При тази конфигурация предните седалки са оборудвани с адаптивни странични опори, които се надуват и спадат по електрически път, за да се адаптират идеално към тялото на пътника.



Пътниците на ред 2 и 3 се радват на оптимален комфорт. Освен със забележителен простор, те разполагат с плъзгащи се и накланящи се седалки на ред 2. Контролният панел в задната част на централната конзола позволява на пътниците на ред 2 да контролират температурата и вентилацията на тризоновата климатична система и да регулират опционалните седалки с подгряване. Централната конзола съдържа също контакт 12V, допълнен от два USB-C порта в зависимост от версията. При версия GT централният подлакътник разполага с два държача за чаши, а в задните врати са вградени щори, за да предпазват пътниците от слънчевите лъчи.



Двамата пътници на ред 3 имат на разположение държач за чаша, осветление за четене и подлакътник. На ред 3 също е осигурен достъп до контакт 12V.





СЪВЪРШЕНСТВО: ОБРАЗЦОВА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ



Новият E-5008 предлага гама от електрически и електрифицирани силови агрегати, които задават стандарт за производителност в сегмента не само по отношение на пробега, но и като избор, който предлагат на клиентите.



Широка гама електрически мотори
Проектиран от самото начало като електрически модел, новият E-5008 разполага с гама от двигатели с нулеви емисии (предстои одобрение по WLTP), предлагащи от 500 до 660 км електрически пробег, включително AWD Dual Motor и версия с дълъг пробег Long Range.



Тази гама от синхронни двигатели с постоянни магнити осигурява повече мощност и по-добра ефективност. Версиите с 2-колесно задвижване предоставят 157 кВт (345 Нм) или 170 кВт (345 Нм). Версията Dual Motor с 4-колесно задвижване постига обща изходна мощност от 237 кВт (157 кВт отпред и 80 кВт отзад). Предният двигател осигурява 345 Нм въртящ момент, а задният - 170 Нм.



Високоволтовата литиево-йонна батерия 400V с химически състав NMC (никел, манган и кобалт) е разположена под пода и захранва електрическия мотор.



Другите електрически консуматори (светлини, информационно-развлекателна система и др.) продължават да се захранват от батерия 12V, самата тя захранвана от високоволтовата батерия посредством преобразувател.



Термичното управление на батерията използва циркулацията на охлаждащата течност. Това позволява ултрабързо зареждане, оптимизиран живот на батерията и по-дълга експлоатация.



Термопомпата осигурява комфортна температура за обитателите, като същевременно запазва енергията на батерията.



Батерията е с гаранция осем години (или 160 000 км) за 70% от своя капацитет на зареждане.



С увереност в качеството на своите продукти, PEUGEOT предлага на клиентите „PEUGEOT Allure Care“ – програма, която гарантира спокойствие, като осигурява покритие на електрическия мотор, зарядното устройство, силовия агрегат и основните електрически и механични компоненти за период до 8 години/160 000 км.



Покритието на PEUGEOT Allure Care за новия E-5008 се активира автоматично за две години или 25 000 км след всяко обслужване в мрежата на PEUGEOT.



Особено ефективна електрическа платформа
PEUGEOT E-5008 се възползва от новата платформа STLA Medium на Stellantis в конфигурация, която е удължена в сравнение с E-3008. Проектирана за електрическите автомобили на Групата, тя задава нов еталон на пазара.



Платформата STLA Medium „BEV-by-design“ осигурява рекордна бордова мощност до 98 кВтч. Нейният високопроизводителен дизайн, който също така позволява ефективна аеродинамика (SCx от 0,77), означава, че E-5008 предлага най-добрия пробег в своя сегмент (до 660 км.)

Контактът за зареждане на левия заден калник предлага конектори Mode 2/3 (променлив ток) и Mode 4 (постоянен ток).

Налични са два типа бордови зарядни за променливотоково зареждане за всички нужди и всички решения за зареждане на клиентите – с трифазно зарядно с мощност 11 кВт като стандартно оборудване и опционално трифазно зарядно с мощност 22 кВт.

За постояннотоково зареждане чрез бързи зарядни станции конекторът Mode 4 на новия E-5008 приема мощност до 160 кВт. Това позволява да се възстановят 100 км пробег само за 10 минути и презареждане от 20% до 80% за 30 минути.

Безброй свързани услуги*
- Взаимодействайте с ChatGPT по всички теми, които представляват интерес, благодарение на системата PEUGEOT i-Connect® Advanced и оптимизираното гласово разпознаване. Моделирайте своя начин на употреба и открийте предимствата на изкуствения интелект в автомобила.

Искате ли идеи за места, които да посетите в района? Информация за произведения на изкуството, които току-що сте открили? Или бихте искали да организирате викторина с приятелите си по време на пътуването?
- Навигирайте ефективно с решения за планиране и оптимизация на пътуването:

EV Trip Planner се предлага чрез приложението MyPeugeot със свързана навигация TomTom. Лесна за използване благодарение на функцията Send2Nav в приложението, тя изчислява идеалния маршрут и предлага ценна информация, като например разстоянието, което трябва да се измине, нивото на зареждане на батерията в началото на пътуването, желаното ниво на батерията при пристигане, консумация на енергия, трафик, вида на пътя и, разбира се, наличните по пътя зарядни станции.

EV Routing, достъпно в автомобила: Ръководите се стъпка по стъпка по време на пътуването чрез навигация от системата PEUGEOT i-Connect® Advanced, включително спиране за зареждане. Информирате се за консумацията и пробега на батерията. Обогатявате изживяването със свързана навигация и следите актуализации в реално време на пътните условия и зарядните станции на магистралата.

E-Routes от Free2move Charge, достъпни в автомобила чрез приложението на мобилно устройство и свързани чрез репликиране на съдържанието със системата PEUGEOT i-Connect®. Приложението e-Routes позволява оптимизиране на всички пътувания чрез изчисляване на най-добрия маршрут според нуждите от пробег на автомобила, местоположението на зарядните станции, пътните условия, разстоянието, което трябва да бъде изминато и т.н.

Приложението за смартфон My PEUGEOT позволява на потребителите на E-5008 да останат постоянно свързани с автомобила си и да имат дистанционен достъп до редица функции:
- Отваряне или затваряне на врати от разстояние и включване на светлините или клаксона, за да се намери бързо автомобила.
- Проверка, програмиране, стартиране и планиране на зареждането на батерията. В допълнение към значителното пестене на време, това също е начин да не се харчи или консумира повече от необходимото, особено когато се зарежда от домашни зарядни станции.
- Стартиране и програмиране на предварителна климатизация в купето. Освен че създава комфорт, тази функция оптимизира пробега, като подготвя температурата на батерията, когато автомобилът е включен в електрическата мрежа.
- Геолокализиране на автомобила и предупреждения за всякакви нужди от поддръжка.

Пълна гама от електрифицирани силови агрегати.
За да подкрепи своите клиенти в прехода им към пълна електрификация, PEUGEOT предлага новия E-5008 и с хибриден двигател.

E-5008 Hybrid 136 e-DCS6 разполага със системата PEUGEOT HYBRID 48V, която се състои от бензинов двигател от ново поколение с мощност 136 к.с., съчетан с 6-степенна скоростна кутия с двоен съединител, която интегрира електрически мотор. Благодарение на батерията, която се зарежда по време на шофиране, тази технология предлага допълнителен въртящ момент при ниски обороти и намаляване с до 15% на разхода на гориво (5,8 л/100 км в комбиниран цикъл по WLTP**). При шофиране в градски условия новият 5008 Hybrid 136 e-DCS6 може да измине до 50% от времето в 100% електрически режим с нулеви емисии.

Новият 5008 разширява гамата си от силови агрегати с въвеждането на Plug-in Hybrid (195 e-DCS7), който комбинира електромотор с мощност 92 кВт и двигател с вътрешно горене с мощност 150 к.с. Неговата батерия с голям капацитет позволява да се достигне пробег от над 80 км** при шофиране в 100% електрически режим. Тази версия е оборудвана с 60-литров резервоар за гориво, благодарение на който може да се похвали с рекорден пробег.

Устойчив дизайн
PEUGEOT използва над 500 кг екологични материали в новия 5008 (метали + полимери):
- Екологичните стомана и алуминий представляват 60% от общата маса на екологично чистите материали,
- Над 30 полимерни части се произвеждат с екологично чисти материали,
- Рециклирана пластмаса се използва в брони, дефлектори, контейнери за съхранение и мокети.

Подходът на устойчив дизайн е видим в намаления брой декоративни елементи по каросерията и премахването на всички хромирани части от екстериора на новия E-5008.

Интегрирана индустриална екосистема
Като част от своя устойчив подход, PEUGEOT проектира и произвежда новия E-5008 във Франция.

Електрическият мотор на E-5008 се произвежда от съвместното предприятие STELLANTIS-NIDEC в Тремери, Франция. Скоростната кутия се произвежда от Stellantis във Валансиен, Франция.

Новият E-5008 се възползва от батериите на ACC, произвеждани в гигазавода във Франция (Дуврен). ACC е съвместно предприятие за проектиране и производство на високоволтови автомобилни батерии, създадени от Stellantis, Mercedes и Saft. E-5008 използва и батерии, доставени от други доставчици на услуги.

Ясна и проста гама
Новият E-5008 се предлага в две версии. Allure и GT, като и двете предлагат до седем места.

E-5008 ALLURE е с монохромна боя и тапицерия от TEP и текстил с релефни мотиви. Основното стандартно оборудване включва: безключова система за достъп и стартиране, задна HD камера, задни паркинг сензори, LED фарове и светлини, 19-инчови алуминиеви джанти, PEUGEOT i-Cockpit® с два 10-инчови цифрови панела, свързана информационна система PEUGEOT i-Connect®...

E-5008 GT се предлага в двуцветен вариант с черен покрив и тапицерия Alcantara. Основно стандартно оборудване, в допълнение към това на версията Allure: 20-инчови алуминиеви джанти, Pixel LED предни фарове, предни паркинг сензори, електроуправляема задна врата, предни седалки и волан с подгряване, индукционно зарядно устройство за смартфон, амбиентно осветление с възможност за персонализация, PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® с извит 21-инчов екран, програмируеми i-Toggles, свързана информационна система PEUGEOT i-Connect® Advanced.



* Някои услуги може да изискват абонамент.
** Цикълът по WLTP е в процес на одобрение.

Източник: www.peugeot.bg Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Volkswagen

Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) представя новите модели Caddy

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024