Lasurit

Камиони без шофьор от MAN Truck & Bus

Камиони без шофьор от MAN Truck & Bus

Камиони без шофьор от MAN Truck & Bus

Реклама Honda ZR-V
MAN Truck & Bus е един от водещите европейски производители на търговски превозни средства и доставчици на транспортни решения. Продуктовото портфолио включва ванове, камиони, автобуси, дизелови и газови двигатели, както и услуги, свързани с товарен транспорт и пътнически транспорт.

Производителят продължава да напредва и в развитието на транспорт без шофьор между логистичните центрове. Технологията има потенциала да намали инцидентите, свързани с умората, да облекчи нарастващия недостиг на водачи и да направи транспортните процеси още по-ефективни и екологични, според производителя. С цел по-нататъшно засилване на развитието към реална логистична употреба, MAN се съгласи да работи с американския специалист за автоматизирани системи за шофиране Plus. Това е част от всеобхватно партньорство за развитие на автономно шофиране между компанията майка на MAN Traton и Plus, което включва и други марки на Traton Group.

„При ориентираното към приложения разработване на автономни камиони партньорствата по проекти с потребители на логистика, инфраструктурни оператори, но също и с технологични специалисти са от съществено значение за MAN. С Plus печелим доказан специалист за автоматизирани системи за управление в приложения за търговски превозни средства като партньор. Целта е да се интегрират практически проекти в конкретен логистичен трафик от център до център и по този начин да се ускори серийното въвеждане на системи за автономно шофиране“, казва Лукас Валтер, ръководител продажби на камиони в MAN Truck & Bus SE.

MAN работи по развитието на автономното шофиране напред в продължение на много години с различни изследователски и развойни проекти. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Техника /Technics Авто глобус Безопасност | Safety Камиони / Trucks

MAN пуска камиони на магистралата без шофьор

Апр 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024