Lasurit eshop

Новото електрическо Audi Q6 e-tron идва на цена от 74 700 евро. Първи доставки през есента

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron

Реклама Nissan X-Trail
Audi разкри първите подробности на изцяло новото си и 100% електрическо пазарно предложение Q6 e-tron, което ще се предлага в две основни версии- Q6 e-tron quattro и SQ6 e-tron, на цени от съответно 74 700 и 93 800 евро (цени Германия), като от марката споделят, че първите доставки на електромобила ще бъдат осъществени през третото тримесечие на тази година.

"Разработено на новата PPE платформа, Audi Q6 e-tron е следващ технологичен скок в премиум електрическа мобилност за нашите клиенти", казва Герно Дьолнер, изпълнителен директор на марката.

От Audi коментират, че новото Q6 e-tron, което е проектирано на разработената съвместно с Porsche платформа PPE, ще предложи не само впечатляващо пътно поведение и дизайн, но и технологично развитие, основен акцент в което е изцяло електрическата система и възможностите за бързо зареждане на батерията.

Според анонса на Audi, електромобилът ще бъде изпълнен с батериен модул с използваем капацитет от 94.9 kWh, което ще позволи изминаването на до 625 километра без необходимост от зареждане.



Q6 e-tron ще стъпи на пазара с мощност от 388 конски сили и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.9 секунди, докато при SQ6 e-tron пиковата такава ще бъде 517 конски сили и 4.3 секунди от 0 до 100 км/ч.

По отношение на зараждането, Audi Q6 e-tron позволява бързо такова с капацитет от до 270 kW, което според изчисленията на марката гарантира генерирането на нови до 255 километра за 10 минути зареждане. Зареждането от 10 до 80% ще бъде възможно за около 21 минути. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Maybach Mercedes-Benz

Mercedes AMG GT 63 S E Performance бе с премиера в Шанхай - видео

Апр 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Lamborghini

Специален модел Lamborghini Huracan Sterrato All-Terrain - видео

Апр 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Volkswagen

Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) представя новите модели Caddy

Апр 27, 2024