Lasurit

Vingroup със собствена компания за зареждане на електромобили

Vingroup със собствена компания за зареждане на електромобили

Vingroup със собствена компания за зареждане на електромобили

Реклама Renault Arkana
Основателят и председател на виетнамската Vingroup Corporation, в това число и на производителя на електромобили VingFast- Фам Нхат Вуонг, анонсира основаването на компанията V-Green Global Charging Station Development Company (V-Green), основните цели на която ще бъдат навлизането на компанията в бизнеса със зареждане на електромобили и ускоряването на Виетнам до страната с най-наситена инфраструктура за зареждане на изцяло електрически автомобили.

С V-Green, Вуонг, който е основен акционер с 90% дял в компанията, си поставя цел да я превърне в международна компания, която да разшири мрежата си извън пределите на Виетнам. Финансирането ще бъде независимо от това на автомобилната марка, което ще и помогне допълнително да продължи пазарното си разширяване.

Според анонса на Vingroup Corporation, V-Green ще поеме управлението на актулната зарядна инфраструктура на VingFast във Виетнам, като ще инвестира допълнително около 404 млн щатски долара през следващите две години за изграждането на нови зарядни станции в обновяването и увеличаването на тяхната бройка.

От виетнамската компания потвърждават също така и намерението си VingFast да достигне пазарно покритие от поне 50 държави в световен мащаб през 2024 година. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Електромобили Geely Lotus NIO

NIO и Lotus със стратегическо партньорство

Апр 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Aston Martin BYD Dacia Hyundai Tesla

Най-четеното от изминалата седмица (17/2024)

Апр 28, 2024
Авто Новини Ретро Авто глобус Ford

Офроудът с Ford Model T не е шега! - видео

Апр 28, 2024