Opel Stock

И XPeng пуска бюджетна марка

И XPeng пуска бюджетна марка

И XPeng пуска бюджетна марка

Реклама Skoda Stock
След анонса на китайския производител на електромобили NIO, че ще започне предлагането на по-достъпни модели под нова марка, директният му конкурент- XPeng, направи същото.

По време на тематичната конференция China EV 100 Forum, която се проведе през миналата седмица в Пекин, основателят и изпълнителен директор на XPeng- Хи Ксиаопенг, анонсира новата си инициатива, първите продукти на която трябва да видим на пазара още през следващия месец.

Бъдещите модели на неназованата все още марка се очаква да бъдат в ценови диапазон между 14 000 и 21 000 щатски долара, което със сигурност ще даде сериозно преимущество на компанията-майка на изключително конкурентния китайски автомобилен пазар.

Интересен момент в предстоящото лансиране на новата марка на XPeng беше споделен именно от основателя на компанията и той беше, че продуктите й ще бъдат налични както на китайския, така и на международните й пазари.

Според неофициална информация, моделите в портфолиото на бюджетната марка на XPeng ще бъдат оборудвани с интелигентни системи, в това число и за автономно управление, разработени съвместно с един от лидерите в областта- китайската DiDi. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Електромобили Geely Lotus NIO

NIO и Lotus със стратегическо партньорство

Апр 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Aston Martin BYD Dacia Hyundai Tesla

Най-четеното от изминалата седмица (17/2024)

Апр 28, 2024
Авто Новини Ретро Авто глобус Ford

Офроудът с Ford Model T не е шега! - видео

Апр 28, 2024