Opel Stock

Най-мощното Porsche с нови рекорди на пистата - видео

Най-мощното Porsche с нови рекорди на пистата - видео

Най-мощното Porsche с нови рекорди на пистата - видео

Реклама Skoda Stock
Производителят на спортни автомобили Porsche разшири гамата на своя изцяло електрически спортен седан, за да включи Taycan Turbo GT и Taycan Turbo GT с пакет Weissach. Почти по-бърз от звук: от нула до 100 км/ч той достига за 2,2 секунди и развива до 305 км/ч. До 815 кВт/1108 к.с. пикова производителност говори сама за себе си.

Последната версия е последователно проектирана за пистови състезания и се отказва от задната седалка в полза на още по-добро съотношение мощност/тегло. В комбинация с различни олекотени конструкции и аеродинамични мерки, напълно електрическите GT спортисти поставят нови стандарти в динамиката на шофиране. Taycan Turbo GT с пакет Weissach си осигури титлата като най-бърз електрически сериен автомобил на Weathertech Raceway Laguna Seca в Калифорния на 23 февруари 2024 г. С време от 1:27.87 минути, пилотът на Porsche Ларс Керн завърши обиколката по-бързо от всеки друг пилот с разрешена за движение по пътищата електрическа кола.




Предсерийна версия на този модел наскоро постигна ново най-добро време в класа на Нюрбургринг. Ларс Керн също беше зад волана тук и завърши Nordschleife само за 7:07.55 минути. С това официално време за обиколка той беше с цели 26 секунди по-бърз от последния си рекорд през август 2022 г. с Taycan Turbo S Sport Sedan с пакет Performance. В същото време това време представлява текущата най-добра стойност за серийните електрически автомобили и също така прави Turbo GT най-бързият автомобил с четири врати в Eifel, независимо от типа задвижване.




„Двата рекорда в Лагуна Сека и на Нордшлайфе показват какъв страхотен потенциал на писта има Taycan“ - подчертава мениджърът на серията Кевин Гиек - „За да оцелееш във върховната дисциплина „пистово състезание“, не е достатъчно да имаш възможно най-голяма мощност а още цялостен пакет от надлъжна и странична динамика, аеродинамика, стабилност и детайлна координация, който трябва да е правилен. Особено с Taycan Turbo GT и Taycan Turbo GT с Weissach - „Нашите инженери успяха да направят това абсолютно убедително. Те вече свършиха страхотна работа с наскоро актуализираните нормални модели Taycan. Но нашите нови GT модели очевидно надминават тяхната динамика на шофиране.“

Цените в Германия за Taycan Turbo GT и Taycan Turbo GT с пакет Weissach започват от 240 000 евро всеки, включително 19 процента ДДС. Първите модели Taycan Turbo GT са планирани да бъдат доставени на клиентите от пролетта на 2024 г. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Maybach Mercedes-Benz

Mercedes AMG GT 63 S E Performance бе с премиера в Шанхай - видео

Апр 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Lamborghini

Специален модел Lamborghini Huracan Sterrato All-Terrain - видео

Апр 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Volkswagen

Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) представя новите модели Caddy

Апр 27, 2024