Lasurit

2024 година ще бъде Годината на премиерите за Volkswagen Group

2024 година ще бъде Годината на премиерите за Volkswagen Group

2024 година ще бъде Годината на премиерите за Volkswagen Group

Реклама Honda ZR-V
По време на отчета за представянето си през изминалата календарна година, Volkswagen Group обяви, че 2024-а ще бъде Годината на премиерите за автомобилния гигант.

От Volkswagen Group анонсират, че през настоящата година са планирани повече от 30 премиери на нови модели, нови модификации и обновени пазарни предложения на отделните й марки, в това число Volkswagen Golf, Tiguan и Passat, SKODA Octavia и Superb, изцяло новото и 100% електрическо Porsche Macan Electric, Audi Q6 e-tron, ID.7 и ID.7 Tourer, CUPRA Tavascan дългата версия на електрическия ID. Buzz и други.

"С вдъхновяващи нови продукти и ясен стратегически фокус върху имплементацията, ние гледаме уверено към финансовата 2024 година", анонсира Оливер Блум, изпълнителен директор на Volkswagen Group. "Volkswagen Group навлиза в състезание на дълго разстояние от силна позиция. В същото време сме наясно с нашите предизвикателства и се справяме с тях последователно, за да използваме огромния потенциал на Volkswagen Group".

От Volkswagen Group обръщат внимание върху пазарното представяне на своите електрически автомобили през изминалата година, като коментират, че във всяко едно от тримесечията на 2023-а са били отчитани подобрения в продажбите. Общият резултат за групата през годината е бил 771 100 изцяло електрически коли, което представлява увеличение от 35% в сравнение с 2022-а и се равнява на 8.3% от общия бизнес на групата. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Електромобили Geely Lotus NIO

NIO и Lotus със стратегическо партньорство

Апр 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Aston Martin BYD Dacia Hyundai Tesla

Най-четеното от изминалата седмица (17/2024)

Апр 28, 2024
Авто Новини Ретро Авто глобус Ford

Офроудът с Ford Model T не е шега! - видео

Апр 28, 2024