Opel Stock

Един Hyper-GT - Lotus Emeya тръгва от 106 400 евро - видео

Един Hyper-GT - Lotus Emeya тръгва от 106 400 евро - видео

Един Hyper-GT - Lotus Emeya тръгва от 106 400 евро - видео

Реклама Peugeot 408
Lotus Group се състои от Lotus Cars, компания за високопроизводителни спортни автомобили и Lotus Technology, доставчик на чисто електрически решения за мобилност в луксозния сегмент. Сега производителят на спортни автомобили обявява цените за Emeya, първият изцяло електрически Hyper-GT на марката.

„Електроавтомобилите не трябва да са скучни“ - подчертава Фън Кингфенг, главен изпълнителен директор на Lotus Group - „Ние съчетаваме нашия дългогодишен опит в спортните автомобили с най-модерните технологии и извеждаме шофирането на електрически автомобил на напълно ново ниво. Emeya съчетава изключително изживяване при шофиране и управление с лукс, най-висока производителност, комфорт, свързаност и водеща в индустрията гама, което го прави най-добрият Gran Tourer за всеки шофьор и все още предава неподражаемото шофиране на истински Lotus."

Ето и някои основни характеристики на борда на спортния автомобил: Ориентирано към водача шаси с усъвършенстван активен контрол на накланянето и опционално завиване на задните колела. Активна аеродинамика, като Active Air Dam под предния амортисьор и активен заден спойлер, увеличава притискащата сила и следователно стабилността на автомобила, когато е активирана, и намалява въздушното съпротивление, когато не е активирана.




905 конски сили позволяват на Emeya да ускори от нула до 100 км/ч за по-малко от 2,8 секунди. Това го прави един от най-бързите електрически автомобили в света. Има пет режима на шофиране на борда, включително Range, Tour, Sport, Individual и Track. Шофьорите могат да регулират височината на возене, твърдостта на въздушното окачване, реакцията на ускорение, конфигурацията на седалките (с регулируеми странични подпори) и други, за да оптимизират ефективността, производителността и комфорта във всяка среда.

С 350 кВт DC бързо зарядно устройство, Hyper-GT зарежда от десет до 80 процента в рамките на 18 минути. Пробегът е до 610 километра (WLTP), според производителя.

Моделът ще се предлага в шест цвята, включително две напълно нови, които ще бъдат налични в цялата гама електрически автомобили на Lotus - Boreal Grey и Fireglow Orange. Другите цветове са Solar Yellow, Akoya White, Stellar Black и Kaimu Gray.

Ценообразуването на Emeya е изключително конкурентно в луксозния GT сегмент. Ще се предлага в три версии: Emeya - базовият модел в серията започва от 106 400 евро. Emeya S - атрактивно оборудваният Hyper-GT се предлага от 126 950 евро. Emeya R - топ моделът се предлага от 150 990 евро.

Emeya беше представен в Китай на 16 януари и ще бъде пуснат в Европа и Обединеното кралство през третото тримесечие на 2024 г. Допълнителна информация относно наличността на пазара ще бъде публикувана своевременно. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Volkswagen

Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) представя новите модели Caddy

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024