Skoda Monte Carlo

В топ форма – новият Audi A3 и A3 allstreet

В топ форма – новият Audi A3 и A3 allstreet

В топ форма – новият Audi A3 и A3 allstreet

Реклама Skoda Stock
• По-спортен дизайн, избираеми сигнатури на дневните светлини, разширено стандартно оборудване и нови материали
• Кросоувърът A3 allstreet предлага изживяване при шофиране, подобно на SUV, благодарение на по-големия просвет и отличителния офроуд вид
• Интегрираният магазин на Audi за приложения и Functions on Demand осигуряват персонализирано цифрово изживяване

Мащабно обновяване за един успешен модел: Автомобилът, с който Audi създаде компактния премиум клас през 1996 г., A3, е по-спортен, по-комфортен и по-дигитален от всякога, благодарение на авангардния си дизайн, значително разширеното стандартно оборудване и новите материали и предложения. Приложенията, които могат да се използват директно на дисплея на автомобила, избираемите анимирани подписи на дневните светлини и възможността за добавяне на функции на автомобила при поискване (Functions on Demand) по всяко време, позволяват висока степен на персонализация. A3 allstreet, отличителният кросоувър от семейството на A3, е нов на пазара. Със своя характерен офроуд вид, три сантиметра по-висок пътен просвет в сравнение с A3 Sportback и повдигната позиция на седалката, автомобилът предлага усещане за шофиране като при SUV, съчетано с висока функционалност
По-спортен от всякога: екстериорът на Audi A3
По-динамичен - по-прогресивен - по-емоционален: Това е характерът на моделите A3 Sportback и лимузина след обновяването на модела. Шестоъгълната трапецовидна радиаторна решетка без издадена рамка има нова структура и е значително по-плоска и по-широка. Тя доминира в предната част и, в допълнение към големите ъглови странични въздухозаборници, ясно символизира спортния характер на компактните модели. Забележителният преден спойлер свързва двата въздухозаборника и създава за спортна ниска визия на Audi A3. Същото важи и за задната част, която е особено спортна с новата си броня и отличителен дифузьор. Отчасти вдъхновени от моделите RS, прогресивните дизайнерски елементи са особено ефективни в комбинация с екстериора S line. Новите, експресивни екстериорни цветове District Green, Ascari Blue и Progressive Red подчертават динамичното излъчване.

Офроуд визия и увеличен пътен просвет: новото Audi A3 allstreet
"Audi A3 allstreet се отличава от останалите модели от семейството на A3 още на пръв поглед", казва Щефан Фар-Бекер, ръководител на екипа за външен дизайн в AUDI AG. "Като кросоувър в премиум компактния клас, той има напълно уникален външен вид.
"Целта беше да използваме специфични дизайнерски елементи, за да подчертаем още по-ясно по-високия клиренс на автомобила", обяснява Фар-Бекер.
Това е постигнато, наред с други мерки, чрез вертикално подчертаване на матовочерната Singleframe. Голямата осмоъгълна радиаторна решетка със структура на пчелна пита е разположена по-високо, отколкото при A3 Sportback, като по този начин кросоувърът се доближава повече до моделите Q. Уникалните за Allstreet три вдлъбнатини отпред и отзад подсилват офроуд характера. В предната част жлебовете са интегрирани в характерния ръб на спойлера, който напомня на плъзгаща се плоча, а в задната част в дифузьора е част от солидно проектираната задна броня.

Черни лайстни на праговете и декоративните елементи в долната част на вратите подсилват мощния външен вид на автомобила и визуализират увеличения му пътен просвет. Окачването на A3 allstreet се отличава с 15 мм по-висока височина на возене в сравнение със стандартното окачване на A3 Sportback. Окачването на A3 allstreet е с 15 мм по-високо от стандартното окачване на A3 Sportback. Специфичната настройка на амортисьорите предлага отличен баланс между висок комфорт на возене и спортно, прецизно шофиране. Заедно с по-големия диаметър на колелата това води до 30 мм по-голям пътен просвет. Широките арки на колелата подчертават стандартните 17-инчови джанти, които са с един инч по-големи от тези, които се предлагат стандартно за A3 Sportback. И за двата модела като опция се предлагат 18- и 19-инчови колела.

Благодарение на леко повдигнатата позиция на седалката, A3 allstreet предлага по-голям комфорт при влизане и излизане от автомобила и по-добро управление на пътя. Както и при A3 Sportback, багажното отделение е с вместимост 380 литра, а при сгъната задна седалка - до 1200 литра. Моделът разполага с релси на покрива като стандартно оборудване. Опционалните характеристики включват електрическа задна врата, подвижен теглич и пакет за съхранение и багажник. Последният дава възможност на клиента да съхранява дребни предмети в мрежи, прикрепени към облегалките на предните седалки, или в отделението от страната на водача. Мрежата в багажника предотвратява разместването на по-големи багажни единици по време на път.

Разнообразие : до четири избираеми сигнатури на дневните светлини
За първи път в моделите от серията A3 вече е възможно да се избират и превключват до четири различни цифрови сигнатури на дневните светлини в MMI. "Това дава на нашите клиенти по-висока степен на персонализация. Те могат да променят външния вид на своя модел по всяко време. Подписите интерпретират по различен начин увереността и маневреността", казва Сезар Мунтада, ръководител на отдел "Дизайн на светлините" в AUDI AG. "Това важи и за сценариите за прибиране/тръгване от дома, които са разработени индивидуално за всеки подпис." LED и Matrix LED фаровете създават дигиталните дневни светлини с помощта на 24 пикселни елемента в три реда в горния край на корпуса.Със своята клиновидна, плоска форма и широка светлинна графика фаровете подчертават спортния характер на моделите A3.

Значително променен и типичен: интериорът
В унисон с по-впечатляващия екстериор, интериорът също е значително променен. Тук има доста нововъведения - от дизайна на скоростния лост и вентилационните отвори до декоративните елементи и новото амбиентно осветление. Всички тези елементи са прецизни и детайлни, като подчертават прогресивния и технологичен характер на автомобила.

Стандартното оборудване е значително разширено. В допълнение към трилъчевия кожен волан с мултифункционална функция plus, стандартното оборудване включва климатик, пакет за амбиентно осветление и преден централен подлакътник. .

Силно свързана: интеграция на приложения и Functions on Demand
Моделите A3 и A3 allstreet са цифрови и свързани - благодарение на многобройните услуги за свързаност, Functions on Demand и магазина за приложения. Стандартното оборудване включва цифрово радио DAB+ и 10,1-инчов сензорен дисплей, както и Audi virtual cockpit и индуктивно зарядно за смартфон. В допълнение към двата порта за зареждане USB-C в централната конзола отпред, стандартно се предлагат и два допълнителни порта отзад.

Опционалното оборудване включва MMI навигация плюс, заедно с пълното портфолио на connect и достъп до магазина за приложения, който позволява на водача да използва широк набор от приложения чрез дисплея на автомобила. Чрез вграждането на магазина клиентите могат да получат директен и интуитивен достъп до популярни приложения на трети страни на сензорния дисплей на MMI посредством връзка за данни в автомобила.
Може да се поръча от март: двигатели и цени
В Европа моделите A3 първоначално се предлагат с два варианта на двигател и трансмисия. 35 TFSI с 1,5-литров двигател с мощност 110 kW (150 к.с.) и се предлага като автоматична версия със седемстепенна S tronic скоростна кутия, включително мека хибридна технология.

Дизеловият вариант е 35 TDI с мощност от 110 kW (150 к.с.) и седемстепенна S tronic скоростна кутия. Допълнителни бензинови и дизелови варианти за A3 Sportback и A3 Sedan ще се предлагат през второто тримесечие. В края на годината към гамата ще бъде добавен и plug-in хибриден модел. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Авто глобус Lamborghini Maserati

На гости на Bridgestone в Рим

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Audi BMW Citroen Dacia Ford Nissan Peugeot Renault Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Март 2024: Макар и с 43% спад, Tesla Model Y отново е най-продаваната нова кола в Европа

Апр 27, 2024