Lasurit

Taycan Turbo GT: Най-мощната серийна кола в историята на Porsche (Видео)

Taycan Turbo GT

Taycan Turbo GT

Реклама Opel Stock
Днес Porsche разпространи информация за новата версия на изцяло електрическия си модел Taycan- Taycan Turbo GT, както и за нейната надградена версия с пакет Weissach.

Според анонса на Porsche, новият Taycan Turbo GT става най-мощната серийна кола в цялата история на марката, като вече може да се похвали и с два рекорда- на Лагуна Сега и на Нюрбургринг.

В пиков режим на експлоатация, и двете модификации разполагат с мощност от над 1100 конски сили, като Taycan Turbo GT се нуждае от 2.3 секунди за ускорение от 0 до 100 км/ч, а Weissach изпълнението от 2.2 секунди. За ускорението от 0 до 200 км/ч на двата електромобила са необходими съответно 6.6 и 6.4 секунди, което според данните на Porsche е с 1.3 секунди по-добър резултат в сравнение с Turbo S.

Автомобилът, който е в състояние да предложи свободен пробег от до 555 километра, разполага също така и със специален Attack Mode режим на работа, при избор на който, водачът може да разчита на допълнителна мощност от до 120 kW (163 конски сили) в продължение на до 10 секунди.



По отношение на рекордите си, от Porsche казват, че на Лагуна Сека (Weathertech Raceway Laguna Seca) новото постижение на оборудваният с Weissach пакет Taycan Turbo GT е 1:27.87 минути, а на Нюрбургринг 7:07.55 мин.
Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Авто глобус Lamborghini Maserati

На гости на Bridgestone в Рим

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Audi BMW Citroen Dacia Ford Nissan Peugeot Renault Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Март 2024: Макар и с 43% спад, Tesla Model Y отново е най-продаваната нова кола в Европа

Апр 27, 2024