Lasurit eshop

Karsan ще превозва пътници до летище Ротердам с автономен e-ATAK!

Karsan ще превозва пътници до летище Ротердам с автономен e-ATAK!

Karsan ще превозва пътници до летище Ротердам с автономен e-ATAK!

Реклама Peugeot 408
Karsan ще бъде първата марка в автономния обществен транспорт и по-специално в летищния трансфер! Karsan, който играе пионерска роля в трансформирането на обществения транспорт в електрически и автономен на световния пазар, особено в Европа, продължава да печели нови позиции в сектора. Компанията подписа договор с RET (Rotterdamse Elektrische Tram), основният оператор на обществен транспорт в Ротердам, Холандия, и DAM Shuttles за предоставяне на услуги за обществен транспорт на летище Ротердам с модела без шофьор Karsan Autonomous e-ATAK, разработен в сътрудничество с ADASTEC, който предлага услуги в световен мащаб от 2021 г.

Два автобуса Karsan Autonomous e-ATAK, които ще превозват пътници и служители по 5-километров маршрут между метростанция Meijersplein и летище Ротердам, като бъдат добавени към парка на RET през ноември 2024 г. Заявявайки, че те играят водеща роля в трансформирането на обществения транспорт в света с визията да бъдат „една крачка напред в бъдещето на мобилността“, главният изпълнителен директор на Karsan Окан Баш каза: „Договорът представлява първия износ на нашата компания за Холандия. Autonomous e-ATAK е модел, доказал успеха си с награди и услугите си в регионите, където превозва пътници. Благодарение на този проект ние ще бъдем първата марка в света, която ще извършва летищни трансфери с автономно превозно средство. В Холандия поддържаме нашата атака в сектора на автономния електрически обществен транспорт, която започнахме с Норвегия. Ние, като Karsan, ще продължим да сме пионери в трансформацията в повече страни."

В коментар по въпроса д-р Али Пекер, главен изпълнителен директор на ADASTEC каза: "Нашето стратегическо партньорство с Karsan играе важна роля в трансформирането на обществения транспорт в световен мащаб. Продължаващото ни сътрудничество от 2021 г. насам ни позволи да постигнем много първи неща в електрическия автономен обществен транспорт. Прокарваме пътека за първи път в автономен обществен транспорт. Под ръководството на RET, ние предприемаме решаваща стъпка към намаляване на въздействието върху околната среда, като успоредно предлагаме на нашите пътници висок комфорт и екологична алтернатива. Като ADASTEC, ние последователно ще оформяме бъдещето на обществения транспорт в световен мащаб чрез нашите автономни решения."

Пренасяйки бъдещите технологии в наши дни и навигирайки в сектора с пионерски опити, Karsan продължава да добива нови позиции на световните пазари. Привличайки вниманието със своите иновации на европейския пазар на електрически обществен транспорт, Karsan също продължава да прави това, което не е правено досега в самоуправляващия се транспорт. Първият износ на Karsan за Холандия са двата автономни автобуса e-ATAK, първият в света серийно произведен автономен автобус от ниво 4, разработен от Karsan и неговия бизнес партньор ADASTEC.

Окан Баш добавя: „Ще продължим да трансформираме обществения транспорт! 67 хиляди километра опит в автономното шофиране на Autonomous e-ATAK на Karsan, натрупан чрез обслужване по различни маршрути в САЩ, Норвегия, Турция, Румъния и Франция, правят e-ATAK първото превозно средство в Европа, което предоставя автономни обществени транспортни услуги в града. Той обслужва Ставангер, Норвегия, от 2022 г. Наскоро актуализирахме и разширихме този маршрут, позволявайки на първото самоуправляващо се превозно средство в Европа да премине през тунел. В Холандия поддържаме нашата атака относно автономния електрически обществен транспорт, който инициирахме с Норвегия. Karsan ще продължи да ръководи трансформацията в повече страни, като продължи атаката си към автономния електрически обществен транспорт.“ Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024