Lasurit eshop

Dacia Sandero и Jogger 2024 са още по-безопасни

Dacia Sandero и Jogger 2024 са още по-безопасни

Dacia Sandero и Jogger 2024 са още по-безопасни

Реклама Peugeot 408
Поради новите разпоредби на ЕС за подобряване на пътната безопасност, Dacia въвежда ново оборудване за безопасност в съществуващите серии Sandero, Sandero Stepway и Jogger. Има и допълнителни подобрения на оборудването.

Тъй като е задължително, такива са записващо устройство за данни за инциденти, устройство за имобилайзер за алкохол, разпознаване на пътни знаци с предупреждение за скорост, предупреждение за напускане на лентата, предупреждение за напускане на лентата, предупреждение за сънливост, помощ при паркиране отзад, автоматични светлини и сензор за дъжд, активен асистент за аварийно спиране вече са интегрирани разпознаване на пешеходци и велосипедисти, както и автоматично активиране на аварийните светлини в случай на аварийно спиране.

Водачът може да използва бутона „Моята безопасност“ на таблото, за да деактивира определени ADAS (усъвършенствани системи за подпомагане на водача) по време на шофиране и при всяко стартиране на автомобила. Има и стикери с QR код, които са ясно видими на предното и задното стъкло и осигуряват достъп до всички данни на автомобила с едно сканиране. Това дава на спасителите цялата необходима информация, за да реагират безопасно и бързо при спешни случаи и да спестят ценно време.

За моделна година Sandero 2024, вариантът на оборудване „Journey“ ще бъде въведен като ново най-високо ниво на оборудване. Той включва, наред с други неща, антена тип акула в черно, бляскави 16-инчови алуминиеви джанти, прагове на предните врати и разнообразие от комфортни функции като стандарт: помощ при паркиране отпред, камера за заден ход, автоматичен климатроник, карта за свободни ръце , модулен под на багажника и подвижен държач за смартфон.

Safari beige е ексклузивният цвят за Sandero Stepway, който допълнително подчертава външния характер на модела. Двете лакови покрития доломитово сиво, запазено преди това за джогинг, и кедрово зелено, което клиентите харесаха за версията на оборудването "Extreme", вече се предлагат и за Sandero. Също така дебютират през моделната година 2024 са новите двуцветни стоманени джанти Atara за Sandero, двуцветните тъмни джанти Atara Dark за Sandero Stepway и Jogger, както и новите алуминиеви джанти Randia за Sandero и Randia Тъмно за Sandero Stepway и Jogger.

Jogger Hybrid 140 е оборудван с новия седем-инчов екран с много подходяща информация за шофиране и консумация, който беше видян за първи път в новия Duster и предлага на водача повече информация в бордовия компютър от преди. Също така новост за Jogger Hybrid 140 е функцията "E-Safe", с която може да се зададе целево ниво на зареждане за високоволтовата батерия, за да има достатъчно съхранена енергия за останалата част от пътуването, например по стръмни наклони.

След елиминиране на всички хромирани акценти и животинска кожа, усилията за намаляване използването на хартията в Dacia допълнително са засилени за моделна година 2024 и отпечатаното, приблизително 400 страници, традиционно ръководство за експлоатация ще бъде заменено от 32 страници кратко ръководство. Клиентите могат да получат достъп до подробната цифрова версия чрез QR код, отпечатан в ръководството за потребителя, или чрез приложението My Dacia. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024