Opel Stock

Колекционерски комплект Triumph T120 Bonneville и китара е продаден на търг

Колекционерски комплект Triumph T120 Bonneville и китара е продаден на търг

Колекционерски комплект Triumph T120 Bonneville и китара е продаден на търг

Реклама Honda ZR-V
Във Флорида аукционната къща Bonhams Cars продаде на търг два търсени уникални колекционерски предмета, проектирани в еднакъв дизайн като почит към Елвис Пресли - Triumph T120 Bonneville и електрическа китара Gibson Les Paul, за благотворителната фондация на Елвис Пресли.

Продаденият на търг мотоциклет, чисто нова версия на легендарния T120 Bonneville, е проектиран от всепризнатия поръчков художник J Daar. Дизайнът е вдъхновен, наред с други неща, от оригиналните мотоциклети Triumph на членовете на "Мемфиската мафия" и пустинния Bonneville, които Елвис кара във филма от 1968 г. "Стой далеч, Джо".

При избора на цветове в червено, сребристо и златно, художникът се ръководи основно от вида на прочутото специално телевизионно шоу за завръщането на Елвис през декември 1968 г. Мотоциклетът беше представен на фестивала Barber Vintage през 2023 г. в Бирмингам, Алабама и оттогава е изложен в автомобилния музей на Presley Motors в Грейсланд.

Легендарният музикант беше известен като страстен мотоциклетист. Елвис се запознава с мотоциклетите Triumph през 1965 г., когато по време на почивка от снимките той прекарва време с най-близките си приятели, така наречената "Мемфиска мафия", в дома си в Бел Еър.

Художникът J. Daar също така индивидуално е проектирал китарата Les Paul, която идеално пасва на мотора. Тя е дарение от производителя Gibson и предложен на търг като комплект заедно с мотоциклета. Изборът на китара се връща към друг пример за щедростта на Елвис - по време на репетициите за специалното телевизионно шоу за завръщане от ྀ, Елвис свири на Les Paul, който след това подарява на своя готвач. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Авто глобус Lamborghini Maserati

На гости на Bridgestone в Рим

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Audi BMW Citroen Dacia Ford Nissan Peugeot Renault Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Март 2024: Макар и с 43% спад, Tesla Model Y отново е най-продаваната нова кола в Европа

Апр 27, 2024