Lasurit

Tesla ще пусне удължители за своите зарядни станции

Tesla ще пусне удължители за своите зарядни станции

Tesla ще пусне удължители за своите зарядни станции

Реклама Skoda Stock
През изминалата година почти всички автомобилни производители, които предлагат електромобили на територията на Съединените Американски Щати и Канада, обявиха, че започват трансформацията на моделното си портфолио към зарядния стандарт NACS (North American Charging Standard), въведен в масовата индустрия от Tesla.

Преминаването от доминиращият в Европа CCS (Combined Charging System) стандарт на зареждане вече стартира и Ford стана първата компания, освен Tesla, електромобилите на която имат достъп и вече могат да зареждат в Supercharger зарядната мрежа на Tesla.

До пълното въвеждане на NACS стандарта на поточните линии на отделните компании, техните електромобили могат да зареждат на Supercharger с помощта на адаптер.

В горната ситуация обаче съществува сериозен проблем, поради това, че зарядният порт на електромобилите на Tesla е разположен на едно и също място- задната лява част на купето, и зарядните станции и паркоместа са изцяло съобразени с това.

Голяма част от електромобилите на другите марки обаче са избрали различно място за интегрирането на зарядния порт и това води до неудобство, поради значително по-късия кабел на Supercharger станциите, както за "гостите" на Tesla, така и за самите собственици на нейните продукти, поради заемането на няколко празни места и блокирането на зарядни станции.

Сега от Tesla анонсират, че горните проблеми ще получат решение, чрез допълнителен NACS към NACS удължител, който Tesla в момента разработка и който ще бъде пуснат в свободна продажба.

"Освен това, насърчаваме всички автомобилни производители да стандартизират местата на портовете за зареждане от страната на водача отзад или от страната на предния пътник", анонсират още от Tesla. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Авто глобус Lamborghini Maserati

На гости на Bridgestone в Рим

Апр 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Nissan

Автосалон Пекин 2024: Nissan показа две електрически и две PHEV хибридни концепции (Видео)

Апр 27, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Audi BMW Citroen Dacia Ford Nissan Peugeot Renault Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Март 2024: Макар и с 43% спад, Tesla Model Y отново е най-продаваната нова кола в Европа

Апр 27, 2024