Lasurit eshop

Виктор Върбанов завоюва шампионската титла в SIMGEAR GT4 Challenge

Виктор Върбанов завоюва шампионската титла в SIMGEAR GT4 Challenge

Виктор Върбанов завоюва шампионската титла в SIMGEAR GT4 Challenge

Реклама Skoda Stock
Виктор Върбанов е големия победител в SIMGEAR GT4 Challenge, след като успя да се измъкне сух от хаоса разразил се на пистата Лонг Бийч в последния кръг от сезона. Върбанов имаше комфортна преднина от над 20 точки пред втория Владислав Шопов преди старта на този кръг и държеше съдбата си в свои ръце, но и нямаше право на дори минимална грешка.

В квалификацията най-бързи бяха Александър Смоленски, Павел Иванов и Мартин Янков, но интересното за пореден път бе при борбата за десетото място. Правилото за обърнат грид на топ 10 за първото 15 минутно състезание отново бе приоритет за водещите пилоти, особено за изключително трудна за изпреварвания писта като градската Лонг Бийч. Така правото да стартира от полпозишън си спечели Бойко Шопов (Jekov Rally School Magenta), а до него се нареди Крис Вражилов (Negative Delta SRT). Зад тях на втора стартова редица бяха и претендентите за титлата Владислав Шопов (Negative Delta SRT) и Виктор Върбанов (Jekov Rally School Red).

Състезанието започна със страхотна драма още в първи завой, след като Владислав Шопов направи отличен старт и се озова едни гърди пред Бойко Шопов в зоната за спиране. Там обаче нещата се сринаха за Владислав, който закъсня с реакцията си на спирачките, което доведе до изпускане на завоя и автомобила му се спря в стената. Точно зад него Върбанов бе на път да преживее подобен кошмар, след като бе вкаран в сандвич от Стелиян Чепилевски (Up to 50) и Крис Вражилов, като и тримата се завъртяха, което доведе и до масова катастрофа и запушване на първи завой. Въпреки това Виктор успя да реагира изключително бързо и да се измъкне от мелето без допълнителни поражение по колата си и загубени позиции.

След този голям инцидент Бойко Шопов си върна лидерството, а зад него се озоваха стартиралия от пета позиция Венцислав Райчинов (Negative Delta SRT) следван от Георги Райчев (Vertical Grip), който пък бе измъкнал цели 8 места в първи завой. Райчинов държа под напрежение Бойко през цялото състезание, но опитния пилот на Jekov Rally School Magenta не трепна и запази първата позиция до края. Зад тях Георги Райчев успя да съкрати над 3 секунди изоставане от Венцислав, но времето не му стигна, за да пробва атака за второто място. На четвърта позиция остана Виктор Върбанов, който подпечата шампионската си титла, след като Влади Шопов завърши далеч назад на 21-во място. В средата на колоната се оформи и интересна битка за титлата в клас АМ между съотборниците в Off Track Racing Владимир Мавродиев и Милен Милчев, спечелена от Мавродиев. Трети в АМ остана Лазар Кацарски (VIP Racing), който също се бе присъединил към тяхната схватка в края.
Във второто 30 минутно състезание много силен старт направиха Георги Райчев и Виктор Върбанов от втора стартова редица, като и двамата успяха да изпреварят Бойко Шопов и Венци Райчинов още на правата до първи завой. Последва битка за лидерството между двамата в следващите няколко завоя придружена с няколко леки контакта между автомобилите им. В крайна сметка Георги успя да надделее над Виктор и поведе. Назад в колоната кошмара за втория в генералното класиране Владислав Шопов продължаваше, като в края на втора обиколка той бе завъртян на последен завой от съотборника си Крис Вражилов, което изпари и останалите му минимални надежди за победа в шампионата.

В трета обиколка третата позиция бе спечелена от Даниел Марков (Vertical Grip), който се наслаждаваше на страхотна вечер пробивайки си път до топ 3, след като бе наказан да стартира без квалификация в първото състезание. Последваха доста интересни за зрителите на Pitlane.tv битки в топ 10, като първо Павел Иванов (VIP Racing) успя да се справи с Васил Жеков (Jekov Rally School Magenta) за четвъртото място, а няколко обиколки по-късно същото стори и Венцислав Райчинов за петото. Зад тях Юлиян Геновски (Up to 50) пък успя да измъкне деветото място от правещия поредно силно състезание този сезон Мартин Янков (Reserve Racing).

На ръба на топ 10 в здрава захапка се решаваше спора за подиума в клас АМ, където Божидар Първанов (IBR 2 Racing) се защитаваше от непрестанните атаки на Константин Кирчев (Red Zone Racing), а плътно зад тях напрежение внасяше и Милен Милчев. В девета обиколка се стигна до инцидент между тримата, от който леко пострадаха автомобилите на Първанов и Милчев.

Десетина минути преди края на състезанието Марков успя да завоюва още една позиция, отмъквайки втората от Върбанов, който от своя страна вече мислеше за шампионатния си триумф и не искаше да рискува излишно. Три обиколки по-късно драмата се намеси и в клас АМ, където Божидар Първанов, Милен Милчев и Владимир Мавродиев си оспорваха второто място в категорията, което доведе до синхронно изпускане и от тримата на спирането за първи завой. Така трите автомобила се озоваха в стената, а огромният губещ от този инцидент бе Милчев, който трябваше да прибере колата си в бокса отнемайки му победата в АМ категорията в шампионата. В челото до края единствена промяна се получи около петото място, където Райчинов не бе сметнал добре горивото си и колата му изгасна на метри преди финала, като се наложи да бъде избутан от съотборника си Вражилов, пропадайки до 13-то място.

Така с двойна победа се поздравиха съотборниците във Vertical Grip Георги Райчев и Даниел Марков, които по този начин завоюваха и титлата в отборното класиране в категория PRO. Зад тях на последното стъпало от подиума се качи и вече официално шампиона в SIMGEAR GT4 Challenge - Виктор Върбанов. При PRO отборите на второ място останаха Jekov Rally School Red, а трети Negative Delta SRT.

В клас АМ победата в това състезание грабна Константин Кирчев, като на второ място завърши Лазар Кацарски, а трети остана Владимир Мавродиев. Именно Мавродиев стана и шампион в този клас, печелейки само с една точка пред съотборника си в Off Track Racing Милен Милчев. Трети се нареди Лазар Кацарски от VIP Racing. В отборното класиране в АМ убедителния шампион е отбора на Off Track Racing пред Red Zone Racing и Super Sport.

Изпратихме един изключително интересен напрегнат и оспорван до последния кръг седми сезон от Българския симрейсинг шампионат, но феновете на виртуалните надпревари няма да скучаят дълго, тъй като осми сезон чука на вратата. След по-малко от 3 седмици започва новото предизвикателство SIMGEAR GT3 Premier League, а българските симрейсъри ще преминат на една категория по-бързи автомобили, а именно изключително популярните GT3 коли. Записванията вече започнаха на сайта на BULERS.com! Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Електромобили DS DS Automobiles

MONACO E-PRIX – ПРЕДСТОИ БОЛИДИТЕ НА DS AUTOMOBILES ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЪЛНИЯ СИ БЛЯСЪК ПО УЛИЦИТЕ НА КНЯЖЕСТВОТО!

Апр 27, 2024
Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024