Opel Stock

Ford Mustang се завръща в GT3 шампионата и на Льо Ман (Видео)

Ford Mustang се завръща в GT3 шампионата и на Льо Ман (Видео)

Ford Mustang се завръща в GT3 шампионата и на Льо Ман (Видео)

Реклама Nissan X-Trail
Днес Ford разпространи първата информация, снимки и видео на изцяло новата си пистова състезателна кола, която ще дебютира в GT3 категорията на Международната автомобилна федерация (FIA) през следващата година.

Новият състезателен автомобил е разработен на базата на новия Mustang Dark Horse и е резултат от съвместната дейност на Ford Performance с Multimatic и M-Sport. Първият отбор, който ще се впусне в надпреварата с него ще бъде Proton Competition, като това ще стане в сезон 2024 година на WEC (World Endurance Championship) шампионата, като от Ford анонсират, че състезателната кола ще вземе участие и в 24-те часа на Льо Ман през следващата година.

"Ford и Льо Ман са обвързани в историята", коментира Джим Фарли, изпълнителен директор на Ford Motor Company. "И сега се завръщаме към най-драматичното, най-възнаграждаващото и най-важното състезание в света. Вече не става въпрос за Ford срещу Ferrari. Сега е Ford срещу всички".



Без да навлизат в технически подробности, от Ford анонсират, че Mustang GT3 ще бъде изпълнен с изцяло ново окачване, карбонови панели, специална и създадена според изискванията на GT3 шампионата аеродинамика, и други. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024