Lasurit eshop

Nissan разширява функционалността на LiDar системата си активна безопасност (Видео)

Nissan разширява функционалността на LiDar системата си активна безопасност (Видео)

Nissan разширява функционалността на LiDar системата си активна безопасност (Видео)

Реклама Skoda Stock
Nissan обяви, че компанията ще разшири функционалността на системите си активна безопасност, използващи технологията LiDar, с нова система, която е в състояние да избегне катастрофа с движещо странично, на кръстовище, превозно средство.

Новата функционалност е демонстрирана с прототипна разработка, оборудвана със система LiDar, която е в състояние да предприеме автоматични действия за избягването на потенциално животозастрашаващ пътен инцидент.

"Той може да регистрира скоростта на обекта, местоположението и потенциалния риск от сблъсък от странична посока", казват от Nissan по тоношение на новата система. "Тя е разработена, за да реагира незабавно на променящата се ситуация чрез стъпки като аварийно задействане на спирачките или освобождаване на спирачките, когато потенциалният риск е избегнат".



"На път сме да разработим технология за избягване на удар, възползвайки се от следващото поколение LIDAR технология до средата на това десетилетие", казва Такао Асами, старши вицепрезидент на Nissan. "С цел да създадем бъдещи технологии за автономно шофиране, които клиентите могат да използват без притеснение, Nissan работи за пълното разбиране на цялата гама от сценарии на инциденти чрез анализиране на сложни инциденти, които се случват в реалния свят". Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024