Lasurit eshop

Силен май за Dacia в Германия

Силен май за Dacia в Германия

Силен май за Dacia в Германия

Реклама Peugeot 408
С 5658 продадени автомобила през май, Dacia регистрира 56,3 процента повече нови регистрации на германския пазар, отколкото през същия месец на предходната година и по този начин има най-силен ръст сред масовите производители.

До момента тази година Dacia е продала 26 253 автомобила, което е увеличение от 39 процента спрямо същия период на миналата година и пазарен дял от 2,4 процента. Dacia също успя да се наложи на частния пазар през първите пет месеца на продажбите и е представена с три модела в топ 15 на продажбите. През май трите модела на Dacia - Sandero, Duster и Jogger дори бяха сред първите 12 най-популярни модела сред частните купувачи.

„С това силно увеличение Dacia продължава безпроблемно растежа си от предходните месеци и продължава да се издига на пазара в Германия“, казва Тило Шмид, управляващ директор на Dacia Германия.

Да бъдеш номер 3 на частния пазар е резултат от моделна политика и стратегия за продажби, които се фокусират върху ненадмината стойност на моделите за дадените за тях пари, независимо от сегмента.

Dacia очаква да продължи положителната тенденция от годината с още нови продукти. Първият е с хибридно задвижване - Jogger Hybrid 140, който поставя нови стандарти в задвижването, комфорта и горивната ефективност на марката. Изцяло електрическият Spring ще се предлага през лятото с втори, по-мощен двигател. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024