Lasurit eshop

Новите гуми от Continental са подходящи за е-автомобили

Новите гуми от Continental са подходящи за е-автомобили

Новите гуми от Continental са подходящи за е-автомобили

Реклама Skoda Stock
Всички нови линии пътнически гуми на марката Continental, идващи на пазара в Европа, вече имат нова маркировка на страничната стена - логото "EV Compatible". С това производителят на първокласни гуми подчертава продуктовата си стратегия по отношение на електрическите превозни средства. Защото всички гуми в портфолиото на Continental вече отговарят на изискванията на електрическите превозни средства. Те също така намаляват разхода на гориво на превозни средства с конвенционални задвижващи системи.

„Ние сме убедени, че няма само една гума за електро автомобили. Затова оптимизирахме цялото си портфолио от гуми за този тип задвижване. Ние правим това видимо с нашето ново лого за EV-Compatible“ - казва Ено Стратен, ръководител на стратегията , анализи и маркетинг на подразделението за гуми на Continental в икономическата зона Европа-Арабия-Азия (EMEA).

Много преди електрическите превозни средства да станат широко разпространени, Continental започва да работи конкретно върху оптимизирането на своите гуми за по-голяма ефективност и по-ниска консумация. Фокусът е върху ниско съпротивление при търкаляне, по-нисък шум и голям пробег - без компромиси или ограничения, когато става въпрос за безопасност.

По принцип всички превозни средства се възползват от тези технологични постижения, независимо от техния тип задвижване. Това обаче е особено забележимо за водачите на електрически превозни средства. Защото, ако подобрите една гума само с един клас на съпротивление при търкаляне от етикета на гумата на ЕС, пробегът на електрическото превозно средство се увеличава с около три до четири процента.

Настоящата стратегия за гуми за електрически превозни средства предлага предимства и за търговците на гуми, тъй като с нея Continental не увеличава допълнително сложността на продуктовото портфолио. Това опростява процесите на складиране, избор, поръчка, съхранение и логистика. По този начин могат да се спестят ценни ресурси от производството до монтажа на гума. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024