Skoda Monte Carlo

Hyundai откри уникален хотел

Hotel Hyundai

Hotel Hyundai

Реклама Opel Stock
Английското подразделение на Hyundai обяви, че компанията открива- за ограничен период от време, уникален тематичен хотел, цялото захранване на който се обезпечава от електрически автомобили на марката.

Hotel Hyundai е разположен в провинция Есекс, на час път от Лондон, и предлага нощувки в луксозни бунгала, с ресторант и частно кино, като необходимата за функционирането на електроуредите енергия се обезпечава чрез технологията за обратно подаване на електрическа енергия V2L (Vehicle-to-Load) на 100% електрическият модел IONIQ 5.

Кинопрожекторът също използва електрическа енергия от батериите на IONIQ 5, който е актуалният носител на наградата Световен автомобил на годината 2022, също както и интегрираните тонколони, машините за кафе и пуканки.

Hotel Hyundai ще бъде отворен от 19 октомври до 5 ноември.

IONIQ 5 е разработен на базата на модулната платформа E-GMP (Electric-Global Modular Platform) на компанията, една от отличителните черти на която е издърженото межсуосие и реализираният в резултат на него допълнителен интериорен простор. Основните габарити на модела са дължина 4635 мм, ширина 1890 мм и височина от 1605 мм, а самото междуосие е 3000 мм.

Платформата е дала възможност също така екипът да интегрира заддвижваща система с възможност за ултра бързо зареждане (400 и 800 V), както и употребата на колата като външен източник на електрическа енергия.

Във версията си Long Range (72.6 kWh), IONIQ 5 идва в модификации и с четири задвижващи колела, мощност от 306 конски сили, въртящ момент от 605 Нм и възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.2 секунди. Изпълнението на елекктромобила с две задни задвижващи колела е с мощност от 218 конски сили, въртящ момент от 350 Нм, а за класическото ускорение са необходими 7.4 секунди.

Standard Range (58 kWh) вариантът на IONIQ 5 също идва в модификации с две и четири задвижващи колела, с мощности съответно 170 и 235 конски сили.

В зависимост от предпочитанията си на конфигурация, собствениците на IONIQ 5 могат да разчитат на свободен пробег от до 480 километра при модификацията Long Range 2WD.

При налична потенциална зарядна инфраструктура, батерията на IONIQ 5 може да бъде презаредена от 10 до 80% за 18 минути, а 100 километра допълнителен пробег се генерират само за 5 минути. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024
Авто Новини Авто глобус Geely Lotus

Lotus със собствена програма за персонализация

Апр 19, 2024