Opel Stock

Флорида със закон забрани уличните гонки!

Флорида със закон забрани уличните гонки!

Флорида със закон забрани уличните гонки!

Реклама Skoda Stock
В един от последните ходове на властите за ограничаване на несанкционирани улични състезания, нов закон на Флорида, забраняващ подобни улични прояви, влезе в сила в събота. Законопроектът беше приет единодушно от законодателите на щата по време на тазгодишната законодателна сесия и бе подписан от губернатора Рон ДеСантис на 9 юни.

House Bill 399 изрично забранява уличните гонки, драг състезания, дрифтове, и правене на понички по обществени пътища. Законът е доста изчерпателен, като има за цел да попречи на автомобилите да участват във всяко „превземане на улицата, каскадьорско шофиране, състезание, състезание по скорост или състезание по драг и състезание по ускорение, тест за физическа издръжливост или показване на скорост или ускорение на магистрала, пътно платно, или паркинг."

Той също така санкционира возенето на пътнически места при тези прояви, гледането, заснемането и споделянето на всичко за тези събития в социалните медии. Освен това, законът трябва да наложи строги мерки срещу залаганията на всяко състезание, било то лично или в социалните медии.

Всяко лице, за което се установи, че нарушава HB 399, ще бъде обвинено в простъпка от първа степен, ще плати глоба до $1000 и шофьорската му книжка ще бъде отнета за една година. Извършването на второ нарушение в рамките на пет години след първото получава ново обвинение за престъпление, по-висока глоба до $3000 и две години без лиценз. Трето престъпление повишава шансовете до глоба до $5000 и спиране на лиценза за четири години.

Автомобилите, конфискувани при всякакви улични арести при такива прояви, могат да бъдат задържани за 30 дни. Ако тази кола е част от второ арестуване в рамките на пет години след първото, тя може да бъде взета за постоянно в гражданска конфискация на имущество. Зрителите могат да очакват да бъдат обвинени в „некриминално нарушение на трафика“ или нарушение при движение. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили NIO Smart

NIO с две премиери на Auto China 2024

Апр 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Honda

Honda показа новите си електромобили за Китай

Апр 16, 2024
Авто Новини Авто глобус Електромобили Nissan

Nissan с пилотен проект за производство на твърдотелни батерии (Видео)

Апр 16, 2024