Lasurit eshop

Силвър Стар вече предлага новия GLC SUV във вариант plug-in хибрид

Силвър Стар вече предлага новия GLC SUV във вариант plug-in хибрид

Силвър Стар вече предлага новия GLC SUV във вариант plug-in хибрид

Реклама Skoda Stock
По-електрически от всякога – новият GLC SUV вече може да се поръчва и като plug-in хибрид в дилърствата на Силвър Стар в страната. Освен трите меки хибрида, които бяха представени през юли 2022 г., от днес клиентите вече могат да закупят и два plug-in хибрида - GLC 300 e 4MATIC1 на цена от 131 100,00 лв. с вкл. ДДС и GLC 400 e 4MATIC2 с базова цена от 137 400,00 лв. с вкл. ДДС.
Малко по-късно през годината - декември 2022, още един мек хибрид ще бъде представен на пазара - GLC 300 d 4MATIC3. А през пролетта на 2023 г. клиентите на Силвър Стар ще могат да поръчват и третия plug-in модел - GLC 300 de 4MATIC4.

Новият Mercedes Benz GLC остава верен на успешната формула на модерния, спортен лукс от Mercedes Benz. Претърпялата цялостен редизайн моделна серия предлага вълнуваща комбинация от дизайн и технология, съчетани със спортно преживяване, комфорт и пъргавина. И нека не забравяме ефективността. Всички модели на новия GLC са изцяло електрифицирани и разчитат на хибридна система на задвижване.

Гамата от двигатели включва 4-цилиндрови бензинови и дизелови агрегати, комбинирани с електрически мотор. Меките хибридни варианти използват интегриран стартер-генератор от второ поколение (ISG) и са с мощност до 190 кВт и 400 Нм въртящ момент за бензиновите двигатели и съответно до 198 кВт и 550 Нм за дизеловите. В допълнение те могат да разчитат на още 17 кВт системна мощност и 200 Нм въртящ момент от стартер-генератора.

Plug-in хибридите имат постоянно възбуден синхронен двигател с мощност 100 кВт и предлагат комбинирана системна мощност до 280 кВт (381 к.с.) и комбиниран системен въртящ момент до 750 Нм. С електрически пробег до 130 километра по WLTP повечето ежедневни пътувания могат да бъдат изминати изцяло електрически. Подобрената хибридна програма за шофиране осигурява електрически режим на шофиране за най-подходящите участъци от пътя. По маршрути в градски райони например GLC дава приоритет на електрическото шофиране, но може да пътува без двигател с вътрешно горене и по неравен път.

Plug-in моделите са оборудвани с 11 кВт (3-фазен) заряден модул за променлив ток и зареждане в домашни условия, като има възможност и за бързо зареждане с прав ток до 60 кВт.

GLC защитава своята челна позиция в портфолиото на леките автомобили на Mercedes-Benz с многобройните си впечатляващи функции и оборудване. Такива са стандартното задвижване на всички колела, възможност за чисто електрическо шофиране в plug-in моделите, офроуд визуализация, както и опцията за „прозрачен преден капак“. Последната показва пътя под предната част на автомобила, така че водачът да може да избегне препятствия като големи камъни или дълбоки дупки. А завиващата задна ос с отклонение до 4,5 градуса, прави новия GLC още по-маневрен и безопасен и намалява кръга на завиване на автомобила с 90 сантиметра до 10.9 метра. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024