Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
13-годишно момиче скри шапката на ловците в България
Автор: Екип Ruse24.bg 11:38 / 01.10.2022Коментари (1)296
©
Ангела Рангелова е само на 13 години и е най-добрият стрелец у нас. Младото момиче се изправи срещу мъже и жени с опит на Националния турнир по ловна стрелба в Ловеч, но без притеснения ги надви и спечели първото място.

"От малка съм запалена по оръжията, тъй като дядо ми и баща ми са ловджии. Винаги съм се вълнувала и искала да ме взимат с тях, докато един ден не ме заведоха да стрелям с пистолет по мишени. Оказа се, че се справям много добре, и родителите ми веднага ме записаха на стрелба", разказва пред "България Днес" Ангела, която е родена и живее в Дупница, Кюстендилско.

Така седмокласничката започва да тренира скийт стрелба - спорт, в който се стрелят глинени панички с пушка. Ангела напредва бързо, което прави впечатление на треньора й.

"Започнах да тренирам през месец май, а през юни вече участвах на първото си състезание. Тогава спечелих второ място, което ме мотивира да стана по-добра", споделя Ангела. По думите й веднага след като разбрала за следващия турнир, започнала сериозна подготовка.

"Всеки ден без изключение правих серии стрелба като тези на състезанието. След което треньорът ми ме караше да правя сухи упражнения с пушката, за да може ръцете ми да свикнат с движението по траектория", с ентусиазъм разказва 13-годишната шампионка. Тя гордо разкри, че по време на състезанието имало мъже, които били по-притеснени от нея. Ангела запазила самообладание, концентрирала се и с лекота грабнала златото след 3 стрелби на 3 различни стрелбища. Резултатите й са 9 точки от първата стрелба и по 14 точни попадения от следващите две серии.

"Този спорт е на първо място за мен, защото стрелбата ми е хоби, макар и понякога тренировките да са доста натоварващи. Оръжието е тежко, а аз съм момиче и понякога ми трябва повече време, за да се възстановя след тренировка", заключи пред вестника Ангела, която е категорична, че ловът по животни не й харесва и ще продължи да стреля с оръжие по мишени.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
като почне да носи на пиене колкото един ловец, тогава ще си говорим :)
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: