Opel Stock

За втора поредна година TRANSPRESS е Най-добър работодател в сектор Транспорт и логистика

За втора поредна година TRANSPRESS е Най-добър работодател в сектор Транспорт и логистика

За втора поредна година TRANSPRESS е Най-добър работодател в сектор Транспорт и логистика

Реклама Opel Stock
Компанията спечели още четири златни медала в престижните награди Career Show 2022

Само за година “зеленият” отбор се увеличи с 15% до повече от 800 професионалисти

За втора поредна година TRANSPRESS е победител в категорията “Най-добър работодател в сектор Транспорт и логистика” на престижните награди Career Show. Компанията грабна още четири златни медала в категориите “Еко работодател”, “Динамично развиваща се компания”, “Стратегия за участие в събитие” и “Стратегия за обратна връзка”.

“Щастливи и благодарни сме, че за втора поредна година усилията и инициативите ни като работодател бяха оценени. Вярваме обаче, че това е въпрос на дългосрочна визия и постоянна екипна работа, а не еднократно изкачване на първо място на почетната стълбичка.”, категоричен е Веселин Стоянов, основател на TRANSPRESS. “Затова най-голямата награда за нас е, когато хората ни са удовлетворени, проактивни, чувстват подкрепа и разбиране и идват с желание на работа.”, допълва той.

В условия на конкурентен пазар на труда през 2021 г. TRANSPRESS увеличава екипа си с близо 15% - от 700 на 800 професионалисти. Това е резултат не само от успешната политика за привличане на нови, но и високото ниво на задържане на досегашни служители. Сред приоритетите на TRANSPRESS като работодател са осигуряване на конкурентни условия на труд и добра работна среда, повишаване на мотивацията и ангажираността на хората, развитие на корпоративната култура, подобряване на вътрешната комуникация и възможностите за обратна връзка, както и развитието на работодателската марка.

“Стабилно сме в Топ 3 на работодателите в автомобилния транспорт у нас по отношение на пакетите възнаграждения за професионални шофьори, а през последните месеци направихме и успешна актуализация на възнагражденията за всички служители, включително разработването и въвеждането на качествено нов модел за пакетите възнаграждения на складовите работници, тежките и леки куриери.”, обясняват от компанията.

През последната година TRANSPRESS реализира и серия от инициативи, насочени към подобряване на корпоративната култура, комуникацията и мотивацията на екипа. В програмата “Петъчен обяд”, отличена в категорията “Стратегия за обратна връзка” основателят на компанията Веселин Стоянов организира неформални връзки с общо над 100 служители от различни екипи и градове в страната. Продължава активно и развитието на програмата “Път за дамите” за привличане на жени за професионални шофьори продължава да се развива, като през последните две години са се присъединили още 10 дами шофьори. Компанията инвестира устойчиво в различни програми за обучение и мотивация на служителите, сред които специализирани обучения за професионални шофьори, вкл. за ефективно и екологично шофиране, обучения за мениджърски и лидерски умения, специализирани обучения на търговския екип, комуникационни обучения.

През последната година TRANSPRESS реализира серия от инвестиционни проекти, свързани с разширяване на мрежата и повишаване на капацитета й, допълнително подобряване на ефективността на операциите, въвеждането на иновативни “умни” решения с грижа за хората и околната среда и визия за устойчиво развитие. С вложение от 11 млн. лева предстои да заработи новият логистичен център в Индустриален парк София - Божурище с най-голямата крос-докинг платформа за палетни пратки у нас.

Основен приоритет при изграждането на новия логистичен център е и използването на иновативни и “зелени” технологични решения. Те са заложени на проектно ниво чрез разнообразни енергоспестяващи системи, които подобряват ефективността на сградата, включително подготовка за инсталиране на фотоволтаична инсталация на покрива.
Складът също ще бъде оборудван с последно поколение високоефективни и “зелени” подемни машини. В съответствие с тенденциите за развитие на транспорта ще бъдат изградени и зарядни електрически станции.

24 млн. лева са инвестирани през последната година и в екологичен и иновативен автопарк, като той е нараснал с над 30% от 300 на над 400 транспортни средства. Средната възраст на товарните автомобили е под 1,5 години. Изборът им е съобразен с основния приоритет за намаляване на разхода на гориво и вредни емисии. Във флотилията на TRANSPRESS вече оперират и електрически товарни бусове и електрически товарни велосипеди за разнасяне на куриерски пратки в големите градове.
Въпреки предизвикателствата на икономическата среда, през последната година TRANSPRESS запазва и възходящата тенденция за ръст на оборотите с темпове над 20% и увеличение във всички бизнес линии. Корпоративните клиенти вече са над 18 хиляди, а годишно се обработват над 2 млн. пратки.

За TRANSPRESS
TRANSPRESS e една от водещите транспортно-логистични компании и лидер в превоза на палетни пратки в България. Тя е на пазара вече 30 години, а днес има екип от 800 професионалисти, автопарк от над 400 товарни автомобила, 13 логистични центъра у нас. Благодарение на партньорството си с международния гигант DACHSER оперира в мрежа от 430 локации в цяла Европа. TRANSPRESS осигурява превоз на над два милиона пратки годишно и пълна гама транспортни и логистични услуги.

*Източник: TRANSPRESS Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии