New Dacia Duster

Paris Mondial – Световни дебюти на автосалона от Alpine и Citroën

Paris Mondial – Световни дебюти на автосалона от Alpine и Citroën

Paris Mondial – Световни дебюти на автосалона от Alpine и Citroën

Реклама Skoda Monte Carlo
Mondial de l'Automobile е единственото голямо европейско автомобилно изложение за 2022 г. От Alpinе обявиха че ще представят концептуален автомобил, но все още няма други подробности за него. Не е ясно от начина, по който Alpine е формулирал своите медийни съобщения дали A110 R е същото превозно средство или нещо допълнено. Освен това, последното изявление за пресата нарича A110 R едновременно „напълно нов модел“ и „нова версия на A110“.

Citroen
Това, което марката нарича „значителен концептуален автомобил от семейството на Citroën“, ще дебютr,d на автомобилното изложение, след като бъде разкрито пред медиите по-късно тази седмица. Марката има и ново лого.

Dacia
И тук както при Citroën ще има премиера на нова емблема и концептуален модел - ново лого и бъгито Manifesto.

DS
Пуснати през 2019 г. 3 Crossback и 3 Crossback E-Tense имат смяна на официалните си имена - 3 и 3 E-Tense. Малките кросовъри запазват избора между бензин, дизел или EV в задвижването си. 1,2-литровият бензинов двигател със 155 к.с. и 1,5-литровият дизел със 100 к.с. обаче са спрени, докато мощността и капацитетът на батерията на E-Tense са коригирани. Мощността на единичния двигател на EV беше 100 кВт (136 к.с.), моментът 260 Нм. Сега цифрите са 115 кВт (156 к.с.) с непроменен въртящ момент. Междувременно, оригиналната 50 кВтч батерия се заменя с такава с 54 кВтч (50,8 използваеми). Втората премиера е фейслифт на 7, която също губи суфикса Crossback. Обновеният SUV беше анонсиран през юни, а в Париж ще е неговата публична премиера.

Jeep
Сред публичните дебюти на групата Stellantis ще бъде електрическият Jeep Avenger. EV версията на проекта 516 ще се произвежда в Полша (Тихи) на същата производствена линия като предстоящите меки хибридни версии. Еквивалентите на Fiat и Alfa Romeo на този SUV с предно и задвижване на всички колела с дължина 4076 мм ще последват Jeep.

Mercedes-AMG
C 63 S E Performance е изключително мощен plug-in хибрид. Ще се предлага както седан, така и с комби каросерия. В сравнение с автомобилите от предишното поколение, наречени C 63, този е коренно различен: вместо задвижване на задните колела и 4,0-литров, V8 с турбокомпресор, новият модел има 2,0-литров двигател с турбокомпресор, четири цилиндъра, 150 кВт елдвигател на задния мост, управление на четирите колела и задвижване на всички колела. Кодът на двигателя е M139L, а капацитетът на батерията е едва 6,1 кВтч. Комбинираната мощност и въртящ момент са 500 кВт (680 к.с.) и 1020 Нм. Пълното задвижване към двете оси е чрез деветстепенна автоматична трансмисия с мокър съединител.

Peugeot
В стремежа си да разшири присъствието си в европейския D сегмент, марката Peugeot ще покаже 408 за първи път на автомобилно изложение. Дългият 4690 мм купе-кросовър с пет врати, който е сочен като конкурент на Renault Arkana и има доста общо със Citroën C5 X, беше разкрит през юни. Първите автомобили трябва да бъдат при клиентите в началото на 2023 г. Производството ще става както във Франция (Мюлуз), така и в Китай (Чънду). Ще има два plug-in хибрида, заедно с 1,2-литров, трицилиндров, 96 кВт (130 к.с.) бензинов двигател, а автоматичната скоростна кутия е стандарт. По-късно през 2023 г. ще бъде добавен e-408. Първите две поколения на 408 бяха седани само за определени пазари. Наистина, в Китай има базиран на 308 седан, наречен 408 от доста години, а сегашният модел беше представен там през 2014 г. Той беше обновен за втори път през юни.

Renault
Марката ще има пет премиери. Основната е дългоочакваното преоткриване на прочутата и станала легенда 4 (в прототипна форма) като малък електрически кросовър. Използвайки същата платформа, „умишлено буйният“ R5 Turbo 3E, концепция със задно задвижване, създадена за дрифт, е друг световен дебют на автомобилното изложение. Колата имаше публичен дебют в Chantilly Arts & Élégance на 25 септември. С очевидни връзки с 5 Turbo и 5 Turbo 2 от преди десетилетия, 3E има два двигателя с обявени комбинирани мощности от 280 кВт и 700 Нм. Обявеният капацитет на батерията е 42 кВтч. Собственото тегло е 980 кг, от които 520 са на батерията. Серийната версия на 5-та ще стане наследник на Zoe след две години. Архитектурата CMF B-EV на Алианса, основа за 4 и 5, ще бъде използвана и от Nissan, Alpine и Dacia, съобщи Renault-Nissan през януари. Световната премиера прави и Kangoo E-Tech electric. Друг дебютант е задвижваният с водород Master Van H2-Tech, който се излага за първи път в производствена форма. Петият дебют на автомобилното изложение е Austral, въпреки че този наследник на Kadjar с дължина 4,51 м беше обявен преди шест месеца. Архитектурата е CMF-CD3, еволюция на CMF-C/D на Алианса. Що се отнася до двигателите, има два нехибридни варианта – 1,3-литров, 12V четирицилиндров мек хибрид TCe E-Tech Hybrid, само със задвижване на предните колела, 140 к.с. с механична кутия, а вариантът 160 к.с. е с автоматик, емисии 136 г/км CO2, 1,2-литров 48В трицилиндров мек хибрид TCe E-Tech Hybrid, само задвижване на предните колела, 130 к.с., 123 г/км CO2. Austral E-Tech Hybrid разполага с 1,2-литров, трицилиндров, бензинов двигател на алианса и два двигателя. Един от тях може да захранва превозното средство, като вторичният е стартер-алтернатор с високо напрежение. Последният запалва двигателя и зарежда батерията. Има две версии, като комбинираната мощност е 160 или 200 к.с. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Honda

Honda e:Ny1 – видео

Апр 17, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили NIO Smart

NIO с две премиери на Auto China 2024

Апр 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Honda

Honda показа новите си електромобили за Китай

Апр 16, 2024