Skoda Monte Carlo

Suzuki инвестира в "летящи коли" и "транспортни дронове"

Suzuki SkyDrive

Suzuki SkyDrive

Реклама Skoda Stock
Suzuki Motor Corporation обяви, че компанията е направила инвестиция в японската компания SkyDrive Inc, която се занимава с разработката на "летящи коли" и "транспортни дронове".

Suzuki и SkyDrive поставиха началото на своето сътрудничество в края на март тази година, като обявиха, че ще си сътрудничат в бизнес и технологично отношение, като крайната цел на споразумението е разработката и пазарното лансиране на летящи автомобили (eVTOL)- транспортни средства с електрическо задвижване, който са с напълно автономно управление и се отличават с вертикално излитане и кацане.

Сега от Suzuki споделят, че след инвестицията, страните в сътрудничеството ще засилят позициите си и ще имат възможност да работят с други заентересовани инвеститори за реализирането на крайната цел по въвеждането в употреба на нов вид мобилност- тази на "летящите автомобили".

"През последните години търсенето на личен транспорт се увеличи поради облекчаването на задръстванията и рационализирането на цялостния трафик в градските райони, както и пренасочването на нуждите към "транспорт според нуждите", споделят от Suzuki. "В допълнение на осигуряването на мобилност от морето до планината чрез водни, мотоциклетни и автомобилни бизнеси, Suzuki ще работи за реализиране на бизнеса с въздушна мобилност." Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024