New Dacia Duster

Видимостта повишава безопасността на децата на пътя

Видимостта повишава безопасността на децата на пътя

Видимостта повишава безопасността на децата на пътя

Реклама Peugeot 408
Когато дните стават по-къси, децата на път за и от училище са особено изложени на риск. В здрач, по тъмно и при лошо време те се забелязват късно от шофьорите. Експертите изчисляват, че рискът от злополуки за велосипедисти и пешеходци в движението по пътищата може да бъде намален наполовина, ако те увеличат видимостта си.

Родителите които искат децата им да са по-добре обезопасени на улицата, трябва да им осигурят да носят светещи и светлоотразителни дрехи и чанти. Ярките вместо приглушените цветове създават контраст на фона, така че децата, облечени по подходящ начин ще се виждат по-бързо и по-добре.

Флуоресцентни и светоотразителни части на ученическите чанти, обувки или якета, например, предлагат допълнителна безопасност. Снабдени с тях децата вече могат да се виждат ясно от разстояние 150 метра. Най-добре е рефлекторите да се закрепят към цялото тяло и към движещи се части от тялото. Шофьорите не само възприемат нещо ярко, но и разпознават, че това е човешко същество.

Със светодиоди (LED) на предпазни жилетки и раници, например, децата се виждат лесно дори в тъмна среда и без улично осветление. Тъй като светодиодите се захранват от батерии, има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато ги използвате - те трябва да бъдат закрепени по такъв начин, че да има видимост във всички посоки и да не са покрити други светещи компоненти като светоотразителни ивици.

По принцип трябва да се използват само тествани и сертифицирани светодиоди. Съответният стандарт трябва да е отбелязан върху етикетите на дрехите и чантите. Силата на осветеност трябва да се регулира така, че другите участници в движението да не бъдат заслепявани. Функциите за бързо мигане могат да бъдат разрушителни и трябва да бъдат изключени. Освен това трябва да се обърне внимание на прегряването на светодиодите, акумулаторните батерии или батериите, а те трябва да бъдат опаковани водоустойчиво. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Audi

Новите Audi A3 и A3 Allstreet - видео

Апр 26, 2024