Skoda Monte Carlo

Следващото поколение гласов асистент на BMW ще се базира на технологията Amazon Alexa

Следващото поколение гласов асистент на BMW ще се базира на технологията Amazon Alexa

Следващото поколение гласов асистент на BMW ще се базира на технологията Amazon Alexa

Реклама Renault Arkana
+++ Съществено подобрение за естествен диалог между водача и автомобила

Гласовият асистент на BMW от следващо поколение ще бъде изграден върху технологията Alexa. Това беше обявено днес от Щефан Дурах, старши вицепрезидент Connected Company и технически операции за развитие на BMW Group, и Dave Limp, старши вицепрезидент устройства и услуги, Amazon, на годишното събитие за представяне на устройства и услуги на Amazon.

„Технологията Alexa ще даде възможност за още по-естествен диалог между водача и превозното средство, така че шофьорите да могат да останат фокусирани върху пътя. Това ще доведе дигиталното изживяване до изцяло ново ниво“, казва Щтефан Дурах.

Дейв Лимп, Amazon, добавя: „Това сътрудничество с BMW е чудесен пример за това, за което проектирахме Alexa Custom Assistant – да направи по-бързо и по-лесно за компаниите да разработват персонализирани интелигентни асистенти за почти всяко устройство, като избегнат разходите и сложността на изграждането от самото начало.”

От представянето на първия гласов асистент на BMW (BMW Intelligent Personal Assistant) през 2018 г., гласовото взаимодействие става все по-важна част от BMW iDrive. Новият гласов асистент на BMW ще работи в сътрудничество с Alexa, предоставяйки на клиентите предимствата на интелигентен асистент, който е експерт по превозните средства и услугите, докато Alexa предоставя познатото изживяване, което много клиенти вече използват днес - като например възможността за дистанционно управление на музика, управлявание на техния интелигентен дом, добавяне на артикули към списък за пазаруване или прогноза за времето. Клиентите все още могат да изберат да използват или гласовия асистент на BMW и Alexa поотделно, или и двата асистента да работят паралелно един с друг.

Първите автомобили с новото поколение гласов асистент на BMW ще бъдат пуснати на пазара през следващите две години.

Защитата на данните е основен приоритет за BMW Group.
BMW Group гарантира, че клиентските данни са защитени и обработвани в съответствие с изискванията за поверителност на данните чрез установени процеси – на всички пазари, на които компанията работи. BMW Group и Amazon споделят силния ангажимент да поддържат доверието на клиентите и да защитават поверителността им, включително да им дават контрол върху техните данни.

*Източник: www.bmw.bg Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Официални вносители- новини BG Авто Honda Subaru

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024