Lasurit

VinFast минава само на електрическа енергия

VinFast минава само на електрическа енергия

VinFast минава само на електрическа енергия

Реклама Skoda Kodiaq
По време на тазгодишното технологично изложение CES в Лас Вегас, виетнамският автомобилен производител, който планира масирано навлизане в Северна Америка и ЕВропа, обяви, че компанията ще преустанови производството на автомобили, оборудвани с двигател с вътрешно горене, до края на тази година.

С тази си пионерна бизнес инициатива, VinFast се подрежда сред част от основните масови прозиводители, които изразиха 100% отдаденост на идеята за цялостна електрификация на моделното си портфолио.

За да гарантират реализирането й, от VinFast залагат на общо пет модел, с дизайн на Pininfarina и Torino Design- VF 5 (А сегмент), VF 6 (В сегмент) и VF 7 (С сегмент), както и на вече представените VF 8 и VF 9, които дебютираха с обозначенията VF e35 и VF e36, в D и E сегмента.

Наред с електрическата си задвижваща система, VinFast VF 8 и VF 9 ще бъдат оборудвани със система за автономно управление от ниво 2+ в базовите си версии и с такива от Ниво 3 и 4 при изпълненията си Premium. Тези модели ще получат също така и умна бордова система, която ще позволи интеграцията на функционалности като Умен Дом, Мобилен офис, мултимедийно развлечение и други.

Базовата цена на VF 8 за САЩ е определена на 41 000 щатски долара и 36 133 евро за Европа, а тези на VF 9 са съответно 56 000 долара и 49 280 евро. Автомобилите ще се предлагат с 10-годишна или 200 000 километра заводска гаранция. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024