New Dacia Duster

ID. LIFE1: устойчив, иновативен и неподвластен на времето

Volkswagen ID. LIFE

Volkswagen ID. LIFE

Реклама Honda ZR-V
С ID. LIFE, Volkswagen представи своята визия за електрически автомобил в сегмента на малките автомобили. Концептуалният модел представлява визията за устойчива мобилност, цифрови технологии и неподвластен на времето дизайн – всичко това на начална цена от 20 000 до 25 000 евро. Конкретните акценти включват естествените и рециклирани материали в изцяло електрическия компактен модел на Volkswagen, който се очаква да бъде пуснат на пазара през 2025 г.

Главният дизайнер на Volkswagen Йозеф Кабан и ID. LIFE.
Устойчивостта е ключова при ID. LIFE. Не само, че се движи с нулеви емисии благодарение на електрическото си задвижване, но компактният кросоувър е и направен от естествени и рециклирани материали. „ID. LIFE е първият поглед през ключалката на нашия бъдещ компактен електрически клас“, каза главният дизайнер на Volkswagen Йозеф Кабан. „Иновация, устойчивост и безвремие са трите неща, които ни движат напред.“

Компактен кросоувър: чист и устойчив
В ID. LIFE декоративните елементи са премахнати, както и конвенционалният микс от материали. Например, текстилните материали на въздушната камера за покрива и предния капак са направени изцяло от рециклирани пластмасови бутилки. Прозрачното покритие на купето съдържа дървесни стърготини като естествен оцветител и органичен втвърдител на био основа. Био масло, естествен каучук и оризови люспи са само част от суровините, използвани за направата на гумите.

Изцяло натурален: В ID. LIFE се използват естествени оцветители и втвърдители на органична основа

“The ID. LIFE е първият поглед през ключалката на нашия бъдещ компактен електрически клас.”
Йозеф Кабан
Главен дизайнер на Volkswagen

Естествени и рециклирани материали също присъстват в интериора
Интериорът също следва последователно устойчивия подход. Вграденото в интериора дърво идва от устойчиво горско стопанство. Покритието на седалките, върху което пътниците седят е еко велур, изработен от висок процент рециклирани материали, вторична суровина, получена при рециклиране на пластмасови отпадъци

Дигитален спътник: Многофункционалният, устойчив интериор на ID. LIFE.

С компактния електрически ID. LIFE, Volkswagen прави устойчивата мобилност достъпна за още повече хора и разширява стратегията си ACCELERATE. Целите на компанията са да увеличи дела на чисто електрическите модели в общите продажби на автомобили до поне 70% в Европа, и до поне 50% в Северна Америка и Китай до 2030 г. С офанзивата си за електрификация, намерението на Volkswagen е да се превърне в най-желаната марка в устойчивата мобилност.

1 Концептуален модел. Автомобилът още не е наличен за продажба.

*Източник: www.volkswagen.bg Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус

Всичко за ... Новото C3 на Citroen

Апр 16, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Alfa Romeo

Alfa Romeo: Името Milano не е OK? Тогава нека е “Alfa Romeo Junior”!

Апр 16, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Lexus

ИЗЦЯЛО НОВИЯТ LEXUS LBX: ЛУКС С НЮАНС НА МОДЕРНИЗЪМ

Апр 15, 2024