Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Отпускат над 2,25 млн. лева за ремонти и апаратура на няколко варненски лечебни заведения
Автор: Пламена Николова 08:43 / 03.12.2021Коментари (0)1149
© Varna24.bg
Съветниците от комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна дадоха съгласието си за отпускане на над 2,25 млн. лева от местната хазна за ремонти, апаратура и програми на няколко варненски лечебни заведения. Най-много средства – близо 1,25 млн. лева, бяха гласувани за "Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков“. Предвижда се те да бъдат инвестирани в пристройка, надстройка, реконструкция и фасадно оформление на База 1 на лечебното заведение в кв. "Аспарухово“.

Около 329 000 лв. са необходими на Специализираната болница по акушерство и гинекология във Варна за нова апаратура, отстраняване на проблемите по съществуващата ВиК мрежа и изпълнение на профилактични програми. Други 250 000 лв. бяха одобрени за ремонтни дейности и оборудване на АМЦСМП “Проф. д-р Д. Стаматов" – дъщерно дружество на АГ болницата, където доста пациентки проследяват бременността си.

От спешен ремонт се нуждае покривът на ДКЦ IV – Варна, стана ясно още на вчерашното заседание. В сградата, строена през 1972 г., се помещават и специализираните кабинети на Онкоболницата със скъпоструваща апаратура. Съветниците дадоха съгласието си от местната хазна да бъдат отпуснати 200 000 лв. за изпълнение на строително-ремонтни работи на покрива.

Други 150 000 лв. бяха одобрени за проектиране на неотложен ремонт на Специализираната болница по очни болести. Лечебното заведение се управлява от Медицинския университет във Варна, но сградата е собственост на Община Варна. Затова е необходимо тя да бъде реконструирана със средства от местната хазна.

Съветниците дадоха съгласието си в бюджета на Община Варна за следващата година да бъдат планирани около 80 000 лв. без ДДС за изграждане на асансьорна уредба в "ДКЦ V – Света Екатерина“. Това е единственото общинско лечебно заведение без асансьор, бе изтъкнато още на днешното заседание.

Всички тези финансови въпроси ще бъдат разгледани и от ПК "Финанси и бюджет“. Окончателното решение какви средства да получат лечебните заведения ще вземе Общинският съвет. 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: