Opel Stock

FORD с автономна спедиция (Видео)

FORD с автономна спедиция (Видео)

FORD с автономна спедиция (Видео)

Реклама Skoda Stock
FORD, в сътрудничество с DP World London Gateway, демонстрира нагледно как автономните автомобили могат да бъдат използвани за сериозно улеснение на логистиката и спедицията на територията на големи съоръжения, какъвто е онагледеният случай- пристанище.

Новата инициатива е част от развойната програма Self-Driving Research Programme за автономно управление на FORD, която има за цел да помогне на бизнеса да разбере ползите, които автономните автомобили могат да имат за тяхната дейност.

Симулацията с автономната кола на Ford демонстрира как специално подготвеното товарно отделение може да бъде достъпено от изпращача, а впоследствие и от получателя на пратката, без това да е свързано с какъвто и да било ангажимент от страна на "водача".

"Това, което сработи толкова добре на територията на DP World, може също така да бъде от полза за университети, летища и производствени съоръжения", коментира Ричард Балч, директор на подразделението Автономни автомобили и Мобилност на Ford Европа.



Към момента, FORD има проведени и продължаващи изпитания на автономните си автомобили в големи американски градове, като за целта си сътрудничи и с компанията Argo AI. Автомобилният производител възнамерява да инвестира около 7 млрд щатски долара в програмата за автономно управление през следващите 10 години. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024