Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Одобриха устройствения план за имоти в четвърти микрорайон на ж.к. "Възраждане"
Автор: Пламена Николова 13:41 / 22.10.2021Коментари (0)1157
©
Общинските съветници от комисията по "Архитектура и градоустройство“ одобриха Подробен устройствен план - План за регулация и застрояване /ПУП-ПРЗ/ за имоти в четвърти микрорайон на ж.к. "Възраждане" във Варна.

Разработката е за обща площ около 25 дка, която включва както частни, така и общински терени. Устройствената зона, в която попадат повечето имоти, е "Жк“ – жилищна зона с преобладаващо комплексно застрояване. Има също така отредени терени за спорт и атракции и за парково пространство.

Градоустройствените показатели съгласно ОУП на Варна са: плътност на застрояване – макс. 40%; максимална стойност на Кинт – 2,5; мин. озеленяване – 40%, макс. кота корниз – 26 м за жилищно строителство и 32 м за обществени сгради.

С Плана за регулация се предвиждат нови улици, които осигуряват достъп до всички поземлени имоти. Част от тях се използват за транспортен достъп и към момента, но не са изградени в цялост и с всички елементи на улицата – бордюри, асфалт, маркировка и сигнализация.

На днешното заседание членовете на комисията одобриха също ПУП-ПРЗ за имот, върху който е било базирано някогашното Автостопанство на к.к. "Златни пясъци“. "Теренът се намира близо до Пето РУП – Варна. Има съществуващи спомагателни постройки, които са били към автомобилното обслужване на комплекса. Предвижда се промяна на предназначението на имота "за жилищни нужди“, обясни пред съветниците главният архитект на Варна Виктор Бузев. "Това е един плац, който е изцяло асфалтиран и не се засяга едроразмерна растителност“, допълни той.

Теренът попада в устройствена зона Ок с показатели: плътност на застрояване до 30%; кинт – до 1,5; минимална озеленена площ 50%, като половината от него трябва да бъде осигурено за дървесна растителност. Характерът на застрояването е средно, с височина до 15 метра.

Съветниците одобриха и още един ПУП-ПРЗ за имот в местност "Абатко" в к.к. "Св.Св. Константин и Елена". Теренът се намира в близост до пътя "Варна – Златни пясъци“ и в съседство има жилищни сгради.  Отреждането му също ще бъде за жилищно строителство, стана ясно на днешното заседание.

Окончателно решение за всички одобрени от комисията устройствени планове ще вземе Общинският съвет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: