Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Даровити младежи ще преминат безплатно обучение от кампанията "Шанс за таланта на Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:22 / 22.10.2021Коментари (0)870
©
Над 60 ученици от различни средни училища и гимназии в Бургас кандидатстваха в кампанията "Шанс за таланта на Бургас“ на Фондация "Шанс за децата и природата на България" по случай десетата ѝ годишнина. 41 от тях получиха възможността да се обучават безплатно в единствения европейски сертифициран център за работа с талантливи деца – Център за млади таланти, гр. Бургас.

Възпитаници на АЕГ "Гео Милев", ППМГ "Акад. Н. Обрешков", ГРЕ "Г.С. Раковски", НЕГ "Гьоте", СУ "Св. Св. Кирил и Методий", СУ "Епископ Константин Преславски", НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", ПГЧЕ “Васил Левски", Търговска гимназия, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации са сред талантите, които вече започнаха да надграждат своите знания и умения в сферата на творческото писане, български език и литература, изобразително и приложно изкуство, моден дизайн, театрално изкуство, информатика и нови технологии, лидерство и управление на проекти.

По покана на Фондацията инициативата подкрепи и Община Бургас, която ще финансира обучението на две от талантливите деца. Избраните на случаен принцип чрез жребий са Весела Ефремова, на 16г. от АЕГ "Гео Милев", която се включва в Арт проект "Палитри" с ръководител Златка Коева, и Стефания Ганева на 16г. от ГРЕ "Г.С.Раковски" - в театрално ателие "Homo ludens - играещият човек" с ръководител Симеон Димитров. Обучението на всички останали 39 младежа се поема безвъзмездно от Фондация "Шанс за децата и природата на България“

Сред най-изявените финалисти на кампанията са таланти с множество награди и отличия: Деница Младенова на 15 г. от ГРЕ "Г.С.Раковски" и Елисавета Ларионова, на 16 г. от АЕГ "Гео Милев" с отличия в сферата на изобразителното изкуство; Станислав Илиев на 18 г. от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" и Сияна Железарова на 14 г. от АЕГ "Гео Милев" - в сферата на творческото писане; Александър Герасимов на 16 г. от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", с множество отличия и изяви в сферата на театралното изкуство.

"Радостни сме, че като единствен европейски сертифициран център за работа с талантливи деца имаме възможността да приветстваме толкова даровити младежи от Бургас. Вярваме, че при нас те ще надградят не само знания, но и ще получат вдъхновение и амбиция за покоряване на нови върхове. С кампанията "Шанс за таланта на Бургас“ целим не само да открием, да финансираме обучението и да помогнем за усъвършенстването на талантливи млади хора, но и се стремим към успешно партньорство и сътрудничество с всички училища в града и региона в името на една обща цел – бъдещето на нашите деца. Изключително благодарни сме на Община Бургас, че за пореден път ни подкрепя в тази мисия и отпусна средства за целогодишното обучение на двама от финалистите“ – сподели Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България“, създател на Център за млади таланти, гр. Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: