Opel Stock

ACURA СЕ ЗАВРЪЩА ВЪВ ФОРМУЛА 1

ACURA СЕ ЗАВРЪЩА ВЪВ ФОРМУЛА 1

ACURA СЕ ЗАВРЪЩА ВЪВ ФОРМУЛА 1

Реклама Skoda Stock
Завръщайки се към върха на моторните спортове за първи път от повече от десетилетие, марката на Acura ще се появи на задните крила на автомобилите Red Bull Racing Honda и Scuderia AlphaTauri Honda във Формула 1 за Гран при на САЩ на пистата в Остин, Тексас този уикенд. Отбелязвайки ролята си на подразделение на Honda в Северна Америка, Acura също ще присъства на овъролите и козирките на каските на пилотите на Red Bull Макс Верстапен и Серхио Перес, както и на тези на Scuderia AlphaTauri – Пиер Гасли и Юки Цунода по време на състезателния уикенд.

„Особеното е, че Acura стана част от партньорството ни с Red Bull Honda и Scuderia AlphaTauri Honda за Гран при на САЩ през 2021 г.“, казва Масаши Ямамото, управляващ директор на Honda F1. „Това беше невероятен сезон във Формула 1 досега и с гордост добавяме марката Acura към нашата история за това емблематично състезание в Америка.“

Това не е първият път, когато легендите във Формула 1 представят брандиране на Acura. От 1989 до 1992 г. пилотите на Honda във Формула 1, включително Айртон Сена и Ален Прост, носеха каски с надпис Acura на Гран при на Канада и САЩ. По-късно Дженсън Бътън и Рубенс Барикело показаха логото на Acura на каските си за Гран при на Канада през 2007 г.

Състезанията са ключов израз на ангажимента на Acura за Precision Crafted Performance. Acura има значително присъствие в моторните спортове в Северна Америка, като марката обхваща шампионата на пилотите, производителите и тимовете на IMSA WeatherTech SportsCar както в класациите DPi, така и в GTD през 2020 г. Acura също спечели първата си победа в легендарното състезание Rolex 24 часа на Дайтона тази година с прототипа Acura ARX-05 за екипа на Wayne Taylor Racing.

„През последните пет години Acura демонстрира непрекъснат ангажимент към Precision Crafted Performance както на пътя, така и на пистата“, каза Джон Икеда, вицепрезидент и търговски директор на Acura. „Този ​​уикенд празнуваме ролята си на подразделение на Honda и сме развълнувани да се върнем във Формула 1 за първи път от почти 15 години.“

На пътя Precision Crafted Performance показва продуктова гама с инженерство, динамика на движение и технологии от световна класа. Показана отново в шоурумовете тази година, марката за производителност Type S на Acura е призната от водачите, които търсят по-динамично шофиране с подобрена мощност, управление и спиране. Най-ефективният седан и SUV в историята на Acura, турбокомпресорните TLX Type S и MDX Type S дават радост и емоционално шофиране на нови висоти. Новият суперкар NSX Type S с мощност 600 к.с. е най-мощната и най-ефективна Acura, произвеждана някога.

*Източник: www.honda.bg Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Официални вносители- новини Спорт

ARAI HELMET СИ ПАРТНИРА С GERMAN IDM CHAMPIONSHIP

Май 09, 2024
Авто Новини Спорт Авто глобус Aston Martin BMW Cadillac Ferrari Ford Lamborghini Lexus McLaren Peugeot Porsche Toyota

186 пилота се впускат в предизвикателството 24-те часа на Льо Ман 2024

Май 08, 2024
Авто Новини Мотоциклети Спорт

Harley-Davidson се състезава в German Endurance Cup

Май 08, 2024