Lasurit

BMW M135i xDrive: компактният четирицилиндров върхов спортист с още по-висока динамика

BMW M135i xDrive 2021

BMW M135i xDrive 2021

Реклама Peugeot 408
Нови настройки на пружините и амортисьорите, прецизни модификации на окачването и оптимизирано изживяване от звука повишават динамичните качества на BMW M автомобила в премиум компактния сегмент

BMW допълнително подчертава вдъхновените от моторните спортове характеристики на четирицилиндровия върхов спортист в премиум компактния сегмент. Прецизно модифицираните компоненти на окачването на BMW M135i xDrive (среден разход на гориво: 7,8 – 7,3 л/100 км според WLTP; СО2 емисии (комбинирани) в г/км: 177 – 167 според WLTP) осигуряват осезаемо оптимизирани динамични характеристики. В допълнение към това емоционалното изживяване при шофиране се подчертава от новите настройки на звука в интериора.

Повече от всякога впечатляващата мощност на четирицилиндровия двигател с 225 кВт/306 к.с. с технологията BMW TwinPower Turbo на BMW M135i xDrive може да се използва за вълнуващо и динамично, типично за BMW изживяване при шофиране. Старателно модернизираните настройки на специфичното за модела окачване осигуряват още по-добра връзка с каросерията, което гарантира прецизно контролируема управляемост дори и при високо динамични ситуации на състезателна писта. Оптимизираното сцепление позволява уверено доближаване до граничните режими, особено при екстремно спортно шофиране по завои.

По-висока динамика в завоите чрез оптимизиран камбър, нови тампони, прецизно настроени пружини и амортисьори

Страничният наклон (или камбърът) на колелата на BMW M135i xDrive е увеличен, за да може да се оптимизира поемането на страничните сили при спортно шофиране по завои. Освен това напречните носачи на предното окачване са свързани с нови хидро-тампони. Модернизирани са и тампоните на надлъжните и напречните носачи на задната ос. Успоредно с това по нов начин са настроени и пружините и амортисьорите. Резултатът е осезаемо подобрено поведение в завоите, което се изразява и в по-прецизно усещане при завиване при спортно шофиране по завои.

С най-новите модификации допълнително е подчертан насоченият към типичната за BMW радост от шофирането профил на BMW M135i xDrive. В комбинация с екстремно спортните характеристики на мощността на двигателя и интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive се създава идеален цялостен пакет за вълнуваща динамика. Компактният BMW M серийно се оборудва с ARB контрол на сцеплението, който е интегриран в блока за управление на двигателя. Значително скъсените по този начин пътища на сигналите позволяват до 10 пъти по-бърз контрол на сцеплението при потегляне, на хлъзгава настилка и при динамично шофиране по завои в сравнение с конвенционалните системи. Освен това BMW M135i xDrive се оборудва и с механичен блокаж на предния диференциал. Той е интегриран в серийната осемстепенна трансмисия Steptronic Sport и подобрява както сцеплението и стабилността на пътя, така и пъргавината и динамиката в завоите. С блокажа до 36 % при ускорение и 26 % при намаление на скоростта при необходимост той осигурява допълнителен въртящ момент на онова предно колело, което има по-добро сцепление. В допълнение към функциите на Динамичния контрол на стабилността (DSC) BMW M135i xDrive е оборудвано и с Performance Control, който оптимизира поведението в завоите чрез целенасочени спирачни намеси.

Серийното оборудване на BMW M135i xDrive включва и М спортно кормилно управление със специфични за модела настройки и особено мощни М спортни спирачки. Компактният спортист серийно се оборудва с 18-инчови М алуминиеви джанти, като опция се предлагат 19-инчови алуминиеви джанти с различен дизайн.

Интензивно изживяване от звука в интериора

Двойната изпускателна система подпомага разгръщането на мощността на четирицилиндровия двигател чрез понижено обратно налягане и освен това осигурява характерния звук на двигателя. Характерната и високо емоционална звукова картина се пренася и в интериора и целенасочено се усилва чрез високоговорителите на озвучителната система.

В новия си вариант възприеманият от пътниците звук пресъздава още по-автентично характерния четирицилиндров звук на един BMW M автомобил. Директните реакции при всяко движение на педала на газта се трансформират в съответни звукови сигнали. От мощното разгръщане на въртящ момент при ускорение до понижаването на натоварването при движение по инерция, работата на двигателя може да бъде проследена във всеки момент. Освен това акустичното изживяване в интериора е обогатено от специфична за модела звукова постановка при стартиране на двигателя.

Изразително излъчване чрез нови лакови покрития

Успоредно с повишените динамични характеристики индивидуалният характер на BMW M135i xDrive се подчертава и от особено изразителните лакови покрития. От старта на производството на компактния модел в завода на BMW Group в Лайпциг в производствения процес могат да бъдат интегрирани и лаковите покрития на BMW Individual и специалните изисквания на клиентите. Специалните цветове изискват допълнително обслужване и поддръжка с увеличен обхват на ръчни процеси. За тази цел съществуващата инсталация за лакиране е реконструирана, а броят на служителите се увеличава с десет.



Лаковите покрития на BMW Individual разкрива още по-интензивно модерния дизайнерски език и специфичните дизайнерски характеристики на върховия атлет. Гамата от екстериорни цветове за BMW M135i xDrive се разширява и вече включва М лаковото покритие Sao Paulo Yellow, както и вариантите Frozen Orange металик и Frozen Pure Grey.

*Източник: www.bmw.bg Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Мар 28, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N спечели наградата World Performance Car за 2024 година

Мар 27, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус

DEFENDER OCTA: НОВИЯТ ГЕРОЙ

Мар 27, 2024