Opel Stock

Два дизайн Оскара за концепции на Renault - видео

Окт 20, 2021
Два дизайн Оскара за концепции на Renault - видео

Два дизайн Оскара за концепции на Renault - видео

Реклама Peugeot 408
Renault създава отлични концептуални автомобили. Последното доказателство за това е прототипът Renault 5, който бе избран за концептуален автомобил на годината от списание Car Design News. И сега марката получи за него и наградата CreativAward за концепцията Morphoz.

Оценката на дизайна на автомобила взе предвид проучванията, представени между март 2020 г. и март 2021 г., така че предоставя и преглед на тенденциите в дизайна и иновациите на годината. Журито се състои от автомобилни експерти и дизайнерски директори от водещи автомобилни производители.




"Наградата Car Design News Concept Car на годината за прототипа R5 има специална привлекателност за дизайнерския екип на Renault, тъй като е определена от жури, съставено от водещи автомобилни дизайнери. Ние сме много горди с това", казва Жил Видал, главен дизайнер на марката Renault.

Според производителя, Renault 5 Prototype е „очарователен, компактен градски автомобил, който ще предложи още една от вечните звезди на Renault в бъдеще с модерен, изцяло електрически вариант“. Серийният автомобил, който ще бъде развит на базата на концепта, се очаква да бъде представен през 2024 г.

Morphoz е футуристичен автомобил, който представя визия за лична и споделена електрическа мобилност след 2025 г. Сега той получи признание за своята иновативна концепция. Журито която го оцени толкова високо се състои от експерти от областта на автомобилния спорт, архитектурата, модата, дизайна, културата и медиите. Лорънс ван ден Акер, ръководител на дизайна в Renault Group е приел трофея.


Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Китай Техника /Technics Бизнес /Business Дизайн / Design Електромобили Honda Nissan Toyota

$45K EV използва твърдотелна батерия за пробег от 1000 км - видео

Апр 15, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics Бизнес /Business Дизайн / Design Екология /Ecology Електромобили

Tarform разкри електрическия си мотоциклет Vera

Мар 22, 2024