Opel Stock

Проект на Ford - колата като място за доставка

Проект на Ford - колата като място за доставка

Проект на Ford - колата като място за доставка

Реклама Renault Arkana
Бумът в онлайн пазаруването е огромно предизвикателство за логистичните компании, които трябва да доставят поръчаните продукти ефективно и безопасно. И затова се налага намирането на нови начини и нови решения. Ford и Hermes UK сега тестват ново решение във Великобритания - доставка на пакети директно до багажника на собствената ви кола.

Пилотният проект, наречен „Сигурна доставка до превозни средства“, стартира този месец в избрани региони на Обединеното кралство и позволява пратки да се доставят директно до превозни средства, които са близо до адреса на собственика на превозното средство.

„Носчите на пратките вече не трябва да търсят адреса, да звънят по звънеца, да се катерят по стълби или да намират съседи, които да приемат пратка“, казват от двете компании. Положителният втори ефект е че клиентите знаят, че поръчката им е доставена и къде е - а именно, безопасно в собствената им кола.

Как работи проектът? Когато поръчват онлайн от избрани дилъри, на участниците в пилотния проект се предлага безплатната опция за доставка в колата в приложението FordPass. Ако клиентът е съгласен, той трябва да предостави точна информация за местоположението на своя Ford. Веднага след като превозвачът на пратки на Hermes е на 300 метра от автомобила на клиента, точното местоположение се показва в приложението му.

В радиус от 50 метра превозвачът на колета трябва да сканира баркода на колета, за да генерира код за отключване на багажника, който е валиден само веднъж за превозното средство. Ако след това забрави да заключи с приложението, тя ще бъде заключена автоматично в рамките на определено време.

В по-късен момент клиентът също трябва да може да изпраща върната от него пратка от кола от кола. "Възможно е също така Hermes да достави поръчаните пакети на допълнителни места за превозни средства, например до работния адрес на клиента", казват от Ford. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

Новият елбайк Xyber на Segway е тих звяр!

Апр 16, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Китай Техника /Technics Бизнес /Business Дизайн / Design Електромобили Honda Nissan Toyota

$45K EV използва твърдотелна батерия за пробег от 1000 км - видео

Апр 15, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Екология /Ecology

Зелена светлина за биодизела в Германия

Апр 15, 2024