Skoda Kodiaq

Volvo увеличава автономността на електромобилите си с дистанционно обновяване

Volvo Range Assistant

Volvo Range Assistant

Реклама Skoda Stock
Volvo обяви, че собствениците на изцяло електрическото XC40 Recharge могат да очакват в най-скоро време подобрение в свободния пробег на своите автомобили. Това ще бъде реализирано чрез новата функционалност Range Assistant, която в момента се намира в тестови цикъл и ще бъде разпространена сред потребителите с помощта на дистанционно обновление (Over-The-Air)

От Volvo споделят, че Range Assistant ще подобри автономността на електромобилите на марката чрез оптизирането на управлението на батерията, фунцията са регенериране на спирачната и инерционната енергия, и сценариите за преподготовка на батерийните елементи за последващо пътуване.

Приложението Range Assistant ще даде възможност на потребителите да получават по-ясна и прецизна представа за заряда на батерийните модули, оставащият свободен пробег и моментната консумация на енергия. С нейна помощ те ще получават и информация за основните фактори/консуматори, които влияят на автономността.

За подобряването на свободния пробег, Volvo Range Assistant е в състояние също така да оптимизира работата на климатичната инсталация, а от Volvo обещават, че ще продължат да развиват функционалността на приложението, в това число и с персонализирани напътствия за оптимално управление към водача.

Range Assistant ще бъде добавен дистанционно към бордовата система на всички XC40 Recharge и ще бъде наличен веднага при изцяло новото Volvo C40 Recharge. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Lamborghini

Новата емблема на Lamborghini е като старата, само че е нова (Видео)

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Tesla Xiaomi

Xiaomi лансира първата си електрическа кола. Цена е изненадващо достъпна

Мар 29, 2024
Авто Новини Авто глобус

Пролетната проверка на кемпера

Мар 29, 2024