Opel Stock

Претендент за нов световен скоростен рекорд премина първите изпитания (Видео)

WMC250EV

WMC250EV

Реклама Honda ZR-V
В края на юни ви запознахме с уникалната инициатива на White Motorcycle Concepts, която има за цел поставянето на нов световен рекорд за максимална скорост с електрически мотоциклет. Сега от компанията анонсират, че с прототип на уникалният като конструкция мотоциклет WMC250EV са били реализирани първите изпитания.

Според първоначалната информация, WMC250EV ще бъде в състояние да развие максимална скорост на движение от над 250 мили в час или над 400 км/ч, като за целта се разчита на три уникални за индустрията технологични решения, в това число и технологията V-Air, изградена около специален централен отвор в предната част на мотоциклета, в резултат на интегрирането на който въздухът преминава през конструкцията, а не около нея. Според екипа на компанията, това води до сериозно- до 70%, намаляване на въздушното съпротивление. В същото време преминаваща въздушна струя упражнява допълнително притискане на предното колело, което също така е и задвижващо (система D-Drive). Третата иновация, която от White Motorcycle Concepts все още запазват в тайна, е F-Drive, която има за цел да увеличи мощността и подобри ефективността.



Следващата важна стъпка в развитието на WMC250EV на White Motorcycle Concepts се очаква да бъде направена в началото на следващата година с атака на скоростния рекорд на Великобритания.

При благоприятно развитие на последващата тестова програма, опитът за регистриране на нов световен рекорд за максимална скорост с електрически мотоциклет ще бъде направен през юли следващата година в Боливия. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Авто глобус

Harley-Davidson Experience Tour започна

Апр 22, 2024
Авто Новини Мотоциклети BG Авто BMW Honda

Огромен интерес още в първия ден на Moto Expo 2024

Апр 21, 2024