Lasurit

До 2024 г. гумите за електромобили на Bridgestone EMIA ще представляват над 1/5 от портфолиото ѝ за оригинално оборудване (ОЕ)

До 2024 г. гумите за електромобили на Bridgestone EMIA ще представляват над 1/5 от портфолиото ѝ за оригинално оборудване (ОЕ)

До 2024 г. гумите за електромобили на Bridgestone EMIA ще представляват над 1/5 от портфолиото ѝ за оригинално оборудване (ОЕ)

Реклама Skoda Monte Carlo
• Гумите за електромобили в момента представляват 11% от общата гама от OE на Bridgestone EMIA за леки автомобили - почти три пъти повече от 2019 г. Очаква се тази цифра да достигне над 20% през 2024 година.
• Bridgestone EMIA е ключов партньор както за новатори в областта на електрическата мобилност, така и за водещи производители на електромобили, като LightYear One, Fisker Ocean, Audi Q4 e-tron и Seat Cupra Born са най-новите електромобили, които се възползват от гумите на Bridgestone по поръчка.
• Още през 2021 г. 50% от 10-те най-големи производители на електромобили в световен мащаб са избрали оборудване Bridgestone за своите превозни средства1, а 50% от 10-те най-продавани електромобили в Европа са оборудвани с гуми на Bridgestone по поръчка2.



Bridgestone EMIA отбелязва ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА ЗА МОБИЛНОСТ 2021, като разкрива как нейният бизнес се трансформира, за да подкрепи приемането на електромобили и да направи електрическата мобилност по-ефективна и достъпна.

Като ключов партньор и основен доставчик на гуми както за новатори в областта на електрическата мобилност, така и за водещите световни производители на електромобили, Bridgestone разработва нарастващ брой гуми като оригинално оборудване, специално проектирани за електромобили. Гумите за електромобили в момента представляват 11% от общата гама оригинално оборудване (OE) на Bridgestone за леки автомобили - нараствайки от само 4% през 2019 г. Тази цифра се очаква да достигне над 20% през 2024 г.

Още през 2021 г. 50% от 10-те най-големи производители на електромобили в световен мащаб са избрали оборудване на Bridgestone за своите превозни средства1, а 50% от 10-те най-продавани електромобили в Европа са оборудвани с гуми Bridgestone по поръчка, избрани като оригинално оборудване2. Понастоящем Bridgestone EMIA отделя над 30% от ресурсите си за развитие на гуми за създаването на оригинално оборудване за електромобили.

Като част от ангажимента си да помогне за оформянето на устойчиво бъдеще на мобилността, Bridgestone вижда електрическата мобилност като огромна възможност за намаляване на CO2 емисиите и да направи мобилността по-екологично устойчива, особено като се очаква 20% от продажбите на нови автомобили в Европа през 2025 г. да бъдат електрически автомобили.

Първокласни гуми и технологии за гуми за електромобили (EVs)

Тъй като мобилността претърпява бързо преминаване към електромобили и по-малко въглеродни емисии, Bridgestone инвестира, за да направи електрическата мобилност по-достъпна и ефективна за производителите на оригинално оборудване, шофьорите и автопарковете, като въвежда първокласни гуми и технологии за гуми в сътрудничество с водещи производители на електромобили и новатори.

В партньорство Bridgestone разработва първокласни гуми, които са проектирани по поръчка за електромобили и техните уникални предизвикателства, като например да се даде приоритет на ниското съпротивление при търкаляне, за да се спести живота на батерията и по този начин да се отговори на притесненията относно разстоянието.

В гумите за електромобили Bridgestone включва своите водещи в индустрията устойчиви технологии, които отговарят на тези специфични изисквания за електромобили, като ologic технология за увеличаване на обхвата на батериите, TECHSYN - за постигане на по-добра ефективност на износване и намалено съпротивление при търкаляне, като същевременно се намалява потреблението на суровини в дългосрочен план, B-Silent за минимизиране на шума от гумите за комфорт на водача, и устойчивата и по-лека ENLITEN технология - за намаляване на съпротивлението при търкаляне на гумите с до 30% и теглото с до 20%, за разширяване на обхвата на шофиране на електромобили и намаляване на въздействието върху околната среда, благодарение на подобрената производителност на ресурсите.3 През 2021 г., 6% от оригиналното оборудване на Bridgestone EMIA вече е приложило ENLITEN технологията. Очаква се този брой да достигне почти 10% през 2022 г.

Друг ключов фактор, към който трябва да се обърне внимание при електромобилите, е увеличеното тегло на автомобила. Ето защо Bridgestone, в партньорство с производителите на автомобили, разработва гуми с високо натоварване (HL), които могат да носят по-голямото тегло на мощни електрически и хибридни превозни средства.

За да подчертае още повече своята отдаденост към бъдещето на електрическата мобилност, Bridgestone EMIA въвежда тази година своята маркировка за електромобили на OE гумите на компанията, като те са специално създадени за електромобили, за да покаже, че гумите са преминали през строг процес на тестване, получили са одобрение от производителите на автомобили, и подкрепят уникални характеристики и изисквания на електромобилите и техните производители - осигурявайки увереност в обхвата, контрола и живота на гумите.

Партнирайте си с водещите световни производители на електромобили и новатори

Подкрепяйки автомобилната индустрия в амбициите си за устойчивост, Bridgestone си партнира с водещите световни производители на електромобили на хибридни и електрически превозни средства, като Mercedes EQA и EQB, BMW i3, Fiat 500 EV, Nissan LEAF, изцяло електрическият ID.3 на Volkswagen и ID.4 и много други.

Компанията работи и с иновативни нови компании в областта на електрическата мобилност: Bridgestone е изключителният партньор за гуми както за Lightyear, така и за първия в света автомобил със слънчева енергия за дълги разстояния Lightyear One -проект, който комбинира за първи път ologic и ENLITEN технологии, както и на Fisker - на предстоящия изцяло електрически Fisker Ocean. Очакват се още много сътрудничества с пробивни нови компании и утвърдени лидери в бързата трансформация за Bridgestone, като Audi Q4 e-tron и Seat Cupra Born са най-новите електромобили, които се възползват от гуми на Bridgestone по поръчка.

Коментирайки новаторската работна година на Bridgestone в областта на електрическата мобилност, Емилио Тиберио, COO и CTO на Bridgestone EMIA, споделя: „Като част от нашия ангажимент да помогнем за оформянето на устойчиво бъдеще на мобилността, Bridgestone EMIA се трансформира, за да подкрепи приемането на електромобили. Чрез напълно интегриран подход ние инвестираме, за да направим електрическата мобилност по-ефективна и достъпна за водачите и автопарковете. Това ни кара да бъдем пионери в производството на първокласни гуми и технологии за гуми за електромобили, специализирани решения за автопаркове и мобилност, както и ни помага в партньорството с водещи производители на електромобили и в разработването на мрежа за търговия на дребно и услуги, готова за електромобили. Въз основа на вече постигнатия напредък, ние сме решени да помогнем на нашите партньори да ускорят скоростта по пътя си към електрификация и да постигнат амбициите за устойчивост, които колективно поддържаме."

*1 Топ 10 на производителите на електромобили в световен мащаб през 2021 г. (по ред): Tesla, Volkswagen, Wuling, Nissan, BYD, Renault, Hyundai, Audi, Peugeot и Mercedes. Bridgestone доставя на Volkswagen, Nissan, Audi, Peugeot и Mercedes.
*2 Топ 10 на най-продаваните модели EV в Европа през 2021 г. (по ред): VW ID.3, VW ID.4, Tesla Model 3, Renault ZOE, Peugeot e-208, Mercedes EQB, Fiat 500, Nissan LEAF, Mercedes EQC и Peugeot e-2008. Bridgestone доставя на VW ID.3, VW ID.4, Mercedes EQB, Fiat 500 и Nissan LEAF.
*3 Въз основа на вътрешни данни на Bridgestone, сравняващи първокласни летни гуми на Bridgestone с и без технология ENLITEN в същия размер на гумите (92Y 225/40R18 XL).

*Източник: Bridgestone EMIA Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус BMW

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Апр 18, 2024