Lasurit

Запознайте се с новото поколение зимни гуми: Continental представя зимните гуми WinterContact TS 870 и TS 870 P

Запознайте се с новото поколение зимни гуми: Continental представя зимните гуми WinterContact TS 870 и TS 870 P

Запознайте се с новото поколение зимни гуми: Continental представя зимните гуми WinterContact TS 870 и TS 870 P

Реклама Nissan X-Trail
- Новите висококачествени зимни гуми отбелязват 150-ата годишнина на дружеството
- Извършеният анализ доказва изключителната ефективност
- Празнична кампания във връзка с представянето

Въпреки че навярно изглежда невъзможно видимо да се подобри ефективността на гумите от най-висок клас, инженерите на Continental отново надминаха себе си. Този зимен сезон очаквайте на пазара два вълнуващи нови продукта – наследниците на победителите в серията и най-препоръчваните продукти в независимите тестове на гуми – WinterContact TS 870 и WinterContact TS 870 P.

WinterContact TS 870: идеалният избор за автомобили от среден клас
Наследникът на многократно награждаваните гуми WinterContact TS 860, спечелили симпатиите на пресата в отрасъла, комбинира изключително поведение през зимата с отлични свойства при мокра настилка. WinterContact TS 870 е изцяло нов продукт, разработен практически от нулата по отношение на своята конструкция, дизайн на шарката на протектора и състав на каучуковата смес. Резултатът е модел, който при пряко сравнение осигурява три процента по-къс спирачен път върху лед и пет процента по-добро управление върху сняг.

Въпреки противоречивите цели, с които инженерите по развойна дейност редовно се сблъскват във връзка с характеристиките за безопасност, от една страна, и екологичните норми, от друга – напредъкът, постигнат и в двете области, е впечатляващ: десетпроцентното увеличение на пробега е придружено от намаление на съпротивлението при търкаляне с два процента.

Новоразработени взаимосвързани триизмерни зацепващи ламели за по-добро сцепление
Някои от предимствата на този дизайн за производителя са новоразработените взаимосвързани триизмерни зацепващи ламели, които създават още по-големи джобове за снега в протектора, защото най-доброто сцепление се постига при поставяне на сняг върху сняг.

Какво означава това? Снегът навлиза в шарките на протектора, където се „компресира“, след което уплътненият сняг в гумите се слива със снега на пътя. Колкото по-добре шарките на протектора задържат уплътнения сняг, толкова е по-добро сцеплението на гумите. За тази цел Continental използва технологията SnowCurve+. Гумите с тази технология се отличават със специална структура на стената на жлеба, която зацепва с уплътнения сняг в повече от 1000 точки в протектора. Това осигурява по-голямо сцепление и прави по-добро предаването на спирачните сили – особено при завиване.

За да намали допълнително спирачния път по хлъзгави зимни пътища, Continental увеличи броя на блоковете на протектора в контактния участък на WinterContact TS 870 с цели десет процента. Ръбовете и ламелите в тези блокове изпълняват ролята на чистачките на предното стъкло, като разпръскват бързо разтопения сняг и осигуряват добро сцепление върху заледена настилка.
V-образни жлебове, подобрени от вълнообразен централен жлеб, който минава по цялата гума
WinterContact TS 870 разполага с V-образна шарка на протектора, която е възприета от много производители на гуми.

Забележително нововъведение тук обаче е, че основните V-образни жлебове отиват към вълнообразен централен канал, който преминава през цялата гума, като така придава на новия зимен експерт на Continental съвсем различен външен вид от този на повечето конкуренти. Но това не е всичко – чрез комбинацията от хидрожлебове и централен жлеб разработчиците са постигнали още по-бързо изместване на водата при шофиране в дъждовно време. Това осигурява още по-ефективна защита срещу аквапланинг и подобрява допълнително спирачното поведение върху мокри настилки. Друг фактор, който помага за постигането на по-къс спирачен път, е новоразработената каучукова смес на протектора, която, както и при предишния модел, се нарича Cool Chili. С комбинацията си от специални смоли тя осигурява по-добро сцепление и по-кратък спирачен път на мокра настилка, като същевременно намалява съпротивлението при търкаляне за по-нисък разход на гориво и по-малки емисии на CO2.

Анализ на TÜV SÜD: WinterContact TS 870 е най-добрият избор за спиране на мокра настилка, управление на мокра настилка и сцепление на сняг. Удивителната ефективност на тази новаторска гума за студено време бе потвърдена от независим тест, проведен от TÜV SÜD по молба на Continental през февруари и март 2021 г. с WV Golf VII с широко разпространения размер 225/45 R 17. Немският производител на гуми от висок клас избра този подход, тъй като предприетите през миналата година мерки за борба с пандемията от Covid-19 забавиха началото на производството.

„Трябваше да отложим пускането на пазара. Поради тази причина не включихме WinterContact TS 870 в тестовете на зимни гуми от ADAC през 2021 г. За да предоставим на търговските си партньори и на крайните потребители независимо и надеждно доказателство за ефективността въпреки това, се обърнахме към TÜV SÜD да сертифицират характеристиките на продукта в сравнение с най-значимите конкуренти“, казва Ралф Хофман, ръководител на бизнес подразделението за маркетинг и ценообразуване за смяна на гуми на пътнически и лекотоварни автомобили в Германия.

Задълбочената програма включва всички стандартни тестове на заснежени, мокри и сухи пътища, както и екологични критерии като съпротивление при търкаляне и шум. Пробегът също е документиран при допълнителен тест през март и април. Въз основа на тези тестове TÜV SÜD сертифицира WinterContact TS 870 като гума с балансирани зимни характеристики от най-високо ниво.

При всичките тестове новата гума на Continental за студено време се нареди на първите три места – с най-високи оценки за спиране на мокро, управление на мокро и сцепление на сняг.
WinterContact TS 870 е разработена за модели, като WV up!, WV Golf и Citroen C4, но също и за модели с малко по-високи цени, включително BMW Серия 1 и Серия 3. Продуктовата гама първоначално съдържа 19 размера за джанти от 14 до 17 инча. Догодина ще бъдат добавени още 45 размера.

WinterContact TS 870 P: създадена за джипове и автомобили от среден клас
Continental също така постепенно въвежда WinterContact TS 870 P като наследник на TS 850 P. Подобно на „по-малкия брат“ (WinterContact TS 870), Continental използва за WinterContact TS 870 P подобрената каучукова смес Cool Chili и хидрожлебове. За да осигурят допълнителна безопасност за водачите, които монтират по-широки гуми, разработчиците са избрали да се откажат от конвенционалния V-образен протектор и вместо това са се спрели на по-твърда конструкция с четири големи периферни канала, минаващи между редиците от блокове на протектора. Тази иновативна конструкция на протектора, която е много различна от предшественика си, предлага големи предимства – особено при мокра настилка. Тя много бързо измества водата от контактния участък, което води до по-добро управление, по-къс спирачен път и ефективна защита срещу аквапланинг.

В сравнение с доказания предшественик на тази гума разработчиците са постигнали четири процента подобрение при спиране на мокра настилка и осем процента подобрение на характеристиките при аквапланинг − без да нарушават нейните характеристики в други отношения. Подобрения от пет процента при спиране върху лед, шест процента при шофиране върху суха настилка и шест процента при шофиране върху сняг наистина заслужават специално внимание. Тази нова зимна гума на Continental представя също и убедителни екологични показатели: Двупроцентното намаление на съпротивлението при търкаляне е в тясна връзка с 16-процентното увеличение на пробега.

Продуктовата гама първоначално включва 52 размера за пътнически автомобили и джипове за 16- до 21-инчови джанти и/или XL маркировка, показваща по-голяма товароносимост. Това прави WinterContact TS 870 P идеалното решение при монтаж на нови гуми на седани, джипове и спортни автомобили като Audi TT. Твърдата конструкция на гумата също я прави отличен избор за по-тежки модели с електрическо задвижване.

Continental произвежда и зимни гуми за най-ексклузивните и (или) спортни автомобили на света – попитайте за WinterContact TS 860 S, за да изживеете усещането за върховното поведение през зимата.

В движение от 150 години
Част от отбелязването на 150-ата годишнина на Continental е и маркетинговата кампания „В движение от 150 години“, която ще се проведе през октомври и ноември. В периода от 1 октомври до 15 ноември ще спечелите награда, ако изберете да смените гумите си с нови такива от Continental. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Бизнес /Business Honda Volkswagen

Honda Motor Europe обяви кадрови промени

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус BMW

Прецизно, уверено, гъвкаво: тестове на динамиката на управлението на новото BMW X3

Апр 18, 2024