Lasurit

Тест на доставка на пратки със самоуправляващи се микробуси

Тест на доставка на пратки със самоуправляващи се микробуси

Тест на доставка на пратки със самоуправляващи се микробуси

Реклама Honda ZR-V
Ford и службата за доставка Hermes започват пилотен проект със самоуправляващи се микробуси. С преобразувания микробус Ford Transit двамата партньори искат да разберат как се държат другите участници в движението към микробус привидно без шофьор. Проектът се изпълнява във Великобритания.

Двуседмичният практически тест в Лондон е част от изследователската програма на Ford за автономни превозни средства и техния потенциал за търговска употреба. Hermes е първата компания, която участва в този опит. Службата за доставка се смята за една от водещите компании за доставки на колети за частни домакинства на Британските острови.

Всъщност при тестоветге човек продължава да управлява този лек търговски автомобил - европейското правно положение в момента не позволява друг вариант. Превозното средство обаче е оборудвано с всички типични сензори за напълно автономен автомобил и първоначално шофьорското място изглежда напълно незаето, а водачътт остава невидим за външни лица.

„В нашия план да изведем автономните превозни средства на улицата не се концентрираме само върху технологиите - вярваме, че е важно да укрепим и бизнес моделите на нашите клиенти“ - подчертава Ричард Балч, директор по автономните превозни средства и мобилността във Ford Europe - "За да се разберат областите, в които трябва да се адаптират, няма по-добър начин от това да изпробват определени процеси в реалния живот."

Ford съчетава своя опит в разработването и производството на леки търговски превозни средства с опита на службите за доставка. Целта е да се идентифицират нови възможности и модели за автономна експлоатация на превозното средство. По-специално Ford иска да придобие представа за това как функционират съществуващите процеси и човешките взаимодействия във връзка с автоматизирани превозни средства. Следователно пътуванията за доставка са идеалното тестово място.

Идеята зад пробите - в логистиката шофьорът не само контролира камион или микробус - той е необходим и за много други задачи. Сортирането и товаренето на стоки, както и лично предаване на колети на получателя или обратно претоварване, ако получателят не е бил на място.

За разлика от тези обичайни модели за подражание, „невидимият“ шофьор се държи напълно пасивно в продължаващия практически тест на Ford и Hermes. Доставката се извършва от куриери пеша – заявява се и спира превозното средство, като се използва приложение за смартфон, разработено от Hermes. Веднага след като микробусът е паркиран сигурно, се отключва дистанционно вратата към товарното пространство. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024