New Dacia Duster

Второто поколение на Lexus NX е 95 процента ново!

Второто поколение на Lexus NX е 95 процента ново!

Второто поколение на Lexus NX е 95 процента ново!

Реклама Nissan X-Trail
Специално за auto-press.net от Юта Бернхард и Ларс Валеранг, Global Press, Гросгерау, Германия

Второто поколение на Lexus NX празнува своята премиера. SUV моделът съчетава няколко нововъведения - от каросерията до хибридното си задвижване. По отношение на производителност, управляемост и ефективност, благородната издънка на Toyota енергично даде газ на технологията.

95 процента от частите на превозното средство са нови. Lexus се фокусира върху шофьора, в съответствие с мотото "Изживейте повече. Във всеки момент."

“Новият NX е съобразен с различния начин на живот на клиентите по целия свят” - казва главният разработчик Taкеаки Катo - "Обновихме изцяло основните стълбове на автомобила - електрификация, дизайн, шофиране и технологии."

Иновациите включват нов дизайнерски език, първи plug-in хибрид на Lexus, свързано и завладяващо шофиране с Lexus Driving Signature, интуитивен кокпит, ориентиран към водача, базиран на новата архитектура Tazuna, и използването на усъвършенствани, ориентирани към човека технологии за повече сигурност и комфорт.

Целта на дизайнерския екип е била създаването на функционален дизайн, който Lexus ще използва, за да отговори на нарастващото разнообразие от предпочитания на клиентите. В сравнение с първото поколение, новият NX е увеличил дължината и ширината си с по два сантиметра, междуосието с три сантиметра и височината с пет милиметра. Нищо чудно, че тези размери осигуряват повече пространство във вътрешността, включително и за пътниците отзад.

Първото нещо, което привлича вниманието, е преработената решетка на радиатора - тя стои малко по-изправена, има по-фина рамка, подчертава дългия капак и оформя цялостното впечатление от автомобила. В допълнение, вертикалното подравняване на решетката подобрява охлаждащите характеристики.

Интериорът на автомобила също е променен - новия NX, Lexus за първи път внедрява новата концепция на Tazuna в дизайна на пилотската кабина. Японският термин описва как ездач води коня си с юздите. Целта е да се даде на водача директен и интуитивен контрол върху автомобила, базиран на принципа "ръце на волана, очи на пътя". Най-добрият пример за интуитивно управление са бутоните на волана, на които могат да се присвоят предпочитаните от водача функции. Когато бутонът се използва, неговата форма се появява на предния дисплей, така че водачът не трябва да гледа надолу към волана.

Под предния капак е разположен мощен хибриден агрегат. Автомобилът разполага с 2,5-литров, четирицилиндров двигател, електрически мотор и литиево-йонна батерия с 18,1 кВтч /най-високият капацитет в този клас/. Допълнителният електрически мотор на задния мост осигурява задвижване на всички колела. Вградената система произвежда обща мощност от 306 к.с. и позволява на NX 450h + ускоряване от нула до 100 км / ч за малко повече от шест секунди.

Размерът и капацитетът на акумулатора, както и електрическото ноу-хау на Lexus позволяват пробег до 65 км чисто електрическо ускоряване до 135 км / ч.

Приставният хибрид от Lexus поддържа високо ниво на ефективност, дори когато батерията е празна. Lexus обяви, че NX ще бъде с около 20% по-ефективен от своите конкуренти при тези условия. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Audi

Новите Audi A3 и A3 Allstreet - видео

Апр 26, 2024